• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Barcelona a pus ochii pe "perlele" lui Ajax. Campioana Spaniei vrea să transfere 4 jucători de viitor de la gruparea olandeză. Este vorba despre Donny Van de Beek, Vaclav Cerny, Abdelhak Nouri și Matthijs de Ligt, după cum anunță Mundo Deportivo.

Gruparea catalană și-a trimis scouterii să-i urmărească pe cei 4 la meciul din Europa League cu Panathinaikos, partidă în care toți au fost titulari.

Donny Van de Beek, în vârstă de 19 ani, este un puști născut în Olanda și crescut de academia lui Ajax Amsterdam. Joacă pe postul de mijlocaș central și a evoluat în acest sezon în 7 partide pentru prima echipă a olandezilor, dintre care 4 în campionat, una în Champions League, una în Europa League și una în Cupa Olandei. În acest sezon a înscris 4 goluri, în 10 meciuri, pentru echipa a doua a lui Ajax. În prezent este evaluat la 1,5 milioane de euro de către site-ul de specialitate transfermarkt.de.

Vaclav Cerny, 19 ani, este originar din Cehia și a fost cumpărat de Ajax pentru suma de 750.000 de euro de la Pribram, pe când avea 17 ani. Acesta este mijlocaș ofensiv, iar principalele lui calități sunt viteza și faptul că are un simț al porții foarte dezvoltat. În acest sezon a jucat în 6 partide pentru prima echipă a ”lăncierilor”, în toate competițiile, reușind să înscrie un gol. Pentru formația secundă a celor de la Ajax a marcat de 8 ori în 13 jocuri din acest sezon. În prezent acesta este evaluat la două milioane de euro.

Abdelhak Nouri, 19 ani, este născut în Olanda și crescut de academia celor de la Ajax. Evoluează pe postul de mijlocaș central, dar mai poate juca și ca mijlocaș ofensiv și mijlocaș stânga. În acest sezon a prins 4 meciuri în prima echipa a ”lăncierilor”. Pentru echipa secundă a clubului a jucat în 12 partide, reușind să marcheze de 5 ori. În prezent cota sa de piață este de 800.000 de euro.

Matthijs De Ligt este cel mai tânăr dintre cei patru. Are doar 17 ani, este originar din Olanda, a fost crescut de academia lui Ajax. Acesta evoluează pe postul de fundaș central, dar poate evolua și ca mijlocaș la închidere. În acest sezon a jucat în 3 partide pentru echipa mare a olandezilor, în toate competițiile, reușind să marcheze un gol. Pentru echipa secundă a clubului a evoluat în 10 partide și a înscris un gol.

CLICK AICI PENTRU PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT