• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Victoria obținută marți seară contra ”zebrelor” a liniștit apele la Barcelona, iar ca urmare a unei perioade de mercato privită sceptic de mulți dintre fanii catalani, președintele grupării ”blaugrana” Josep Maria Bartomeu a ieșit în față și a făcut precizări în ceea ce îl privește contractul lui Lionel Messi.

Josep Maria Bartomeu a confirmat că internaționalul argentinian joacă deja sub termenii noului său contract. În ultimele săptămâni a existat un motiv de îngrijorare în ceea ce privește viitorul fotbalistului în vârstă de 30 de ani pe ”Camp Nou”, având în vedere faptul că semnarea noului acord întârzia să apară. Președintele Barcelonei a intervenit apoi și a declarat că noul contract al fotbalistului a fost semnat de tatăl său, și anume de Jorge Horacio Messi.

”Vom face fotografia oficială în care vom prezenta faptul că Messi a semnat, sperăm că o putem face înainte de sfârșitul anului. Dar contractul propriu-zis a fost semnat de tatăl său, care este împuternicit. Acest contract este semnat până în 2022 și el deja joacă sub termenii noii înțelegeri”, a explicat președintele Barcelonei.

Tot el a dat asigurări că situația veteranului Andres Iniesta nu este deloc neglijată de conducerea clubului și un nou contract urmează să fie semnat, astfel încât fotbalistul de 33 de ani să rămână pe ”Camp Nou” până când el va decide să se retragă.

”Acordul cu Iniesta va fi deosebit, va fi diferit doar pentru că este vorba de el, nu voi dezvălui exact despre ce este vorba pentru că face parte din negocierile private care au loc, dar despre asta am vorbit de mult timp. Nimeni nu poate contesta importanța fotbalistului Andres Iniesta, el este un simbol al clubului și acest lucru este esențial. Iniesta nu este doar un punct de referință pentru noi, ci și pentru tinerii suporteri, el și-a câștigat dreptul de a juca aici până când el va considera. Contractul lui Andres este foarte important pentru acest club. Intenția noastră este ca această prelungire să fie un contract pe o perioadă nedeterminată, astfel încât să poată termina oricând dorește”.

Apariția lui Philippe Coutinho pentru Liverpool împotriva Sevillei, miercuri seară, în Champions League, a asigurat că brazilianul va continua la ”cormorani” cel puțin în acest sezon. Un transfer pe ”Camp Nou” este acum chiar mai puțin probabil să se producă, iar Bartomeu sugerează că inflația de pe piața transferurilor a împiedicat clubul blaugrana să încheie o înțelegere în această vară. ”Dacă piața transferurilor nu permite o mișcare, atunci nu o poți forța, piața se schimbă în mod considerabil, se cer sume de bani care nu definesc lumea fotbalului”, a subliniat Bartomeu.