• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

FC Barcelona a oferit 120 de milioane de euro în vară pentru fotbalistului lui Liverpool, Philippe Coutinho, însă oferta catalanilor a fost refuzată de ”cormorani”. Informaţia a fost oferită în premieră de preşedintelui Barcei Josep Maria Bartomeu la un post de televiziune din Spania.

Potrivit celui mai puternic om de la FC Barcelona, englezii au făcut clar că nu vor renunţa la fotbalistul brazilian pentru mai puţin de 200 de milioane de euro, în condițiile în care gruparea blaugrana a oferit maximum 120 de milioane de euro, cu tot cu bonusuri de performanță. Josep Maria Bartomeu, președintele Barcelonei, a declarat că propunerea propriu-zisă înaintată conducerii lui Liverpool pentru Philippe Coutinho nu a sărit de 100 de milioane de euro.

”Ei au cerut în schimbul fotbalistului suma de 200 de milioane de euro, dar Barcelona știa că nu putea intra în acest joc al lor. Cu tot cu variabile, oferta noastră ar fi putut ajunge la suma de 120 de milioane de euro. Să vină în perioada de iarnă? Nu există nimic prevăzut”, a spus Bartomeu.

Și Philippe Coutinho a dezvăluit că și-a dorit să ajungă pe ”Camp Nou” în timpul acestei veri, în timp ce conducerea lui Liverpool a exclus toate ofertele propuse de catalani. Fotbalistul a decis să rupă tăcerea și admite fermn: ”Voiam să merg la Barcelona”.

Mijlocașul brazilian a fost ținta numărul 1 a catalanilor dar Jurgen Klopp s-a opus vehement. Chiar și conducerea ”cormoranilor” a rămas pe poziții și a fost de neclintit îm fața ofertelor mai mult decât generoase propuse de catalani. outinho a dezvăluit că s-a simțit în mijlocul unui conflict și că eventualul transfer ar fi fost mai mult decât potrivit atât pentru el cât și pentru familia sa.

”Ce s-a întâmplat a fost că am primit o ofertă de a ajunge la FC Barcelona și, în viață, uneori ești interesat și alteori nu. În cazul meu, așa cum știe toată lumea, m-a interesat să ajung la Barcelona. Atât eu cât și familia mea și-a dorit asta”, a anunțat fotbalistul.

”A fost o lună dificilă pentru mine. Totul s-a terminat acum și trebuie să mă concentrez pentru a avea un sezon bun la Liverpool și să-mi ajut echipa. Vreau să ajut Liverpool și echipa națională”, a continuat să zică acesta.