• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Josep Maria Bartomeu a vorbit în ziarul de casă al grupării ”blaugrana” despre noul acord cu Lionel Messi. Președintele Barcelonei i-a asigurat pe fani că noua înțelegere cu fotbalistul argentinian a fost semnată.

Cel care a fost mandatat să facă acest lucru este Jorge Horacio Messi, tatăl fotbalistul, care a avut și acordul avocaților. În total, Bartomeu spune că au fost semnate trei contracte între Barcelona și fotbalist și tot ceea ce a mai rămas este semnarea înțelegerii în fața reprezentanților mass-media.

”Nu avem de ce să ne facem griji pentru Messi deoarece există un acord cu el încă din luna iunie. Există trei contracte: unul cu fundația, unul cu drepturile de imagine și cel de muncă. Contractul cu fundația a fost semnat de directorul organizației, care este tatăl său. A fost semnat și de fratele său. Ulterior, contractul pe drepturile de imagine a fost semnat de șeful companiei. Iar contractul de muncă a fost semnat de tatăl său cu aprobarea avocaților.

Argentinianul în vârstă de 30 de ani are stipulată în noul contract, valabil până în 2022, o clauză de reziliere în valoare de 300 de milioane de euro.

Tot ceea ce mai trebuie să facem la ora actuală este ceva de protocol, fotografia cu Messi când semnează. În acest sens am întâmpinat probleme privind programarea”,  a spus Bartomeu în Mundo Deportivo.

Va mai dura câteva săptămâni

”Nu cred ceea ce s-a publicat până acum, că va semna de abia în luna decembrie. Cred că o vom face mai devreme. În zilele următoare revine de la prima reprezentativă a Argentinei și vom vorbi în acest sens. Dar apoi vin meciurile cu Espanyol, cu Juventus... Vom vedea cum vom proceda în următoarele săptămâni. Este o formalitate care trebuie îndeplinită”, a continuat Bartomeu.

”Contractul a fost semnat pe 28 sau 29 iunie”

”Este doar un element care este pe ordinea de zi. Contractul este valabil încă din luna iunie și a intrat în vigoare și este menționat în ultimul audit. Acesta a fost semnat pe data de 28 sau 29 iunie”, a încheiat președintele grupării ”blaugrana”.