• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Deși, în acest moment, este puțin probabil ca regiunea Catalonia să-și declare independența în viitorul apropiat, Josep Maria Bartomeu a vorbit despre ce se va întâmpla cu FC Barcelona, în cazul în care acest lucru se va întâmpla, la Adunarea Generală a membrilor clubului pe care îl conduce.

Cu toate că, până acum, majoritatea oficialilor care au vorbit au spus că formația de pe Camp Nou ar trebui să se mute într-un alt campionat în cazul în care Catalonia se va rupe din Spania, președintele Barcelonei a explicat că clubul va rămâne în La Liga, indiferent de situație.

Puteți să fiți siguri că această conducere va apăra tot timpul interesul clubului. Nu vom risca niciodată ceva în legătură cu clubul și cu participarea sa într-o competiție.

De aceea, le transmit tuturor membrilor că vom continua să jucăm în La Liga, iar participarea noastră este garantată. Este benefic pentru ambele părți ca legătura dintre La Liga și Barcelona să continue”, a declarat Josep Maria Bartomeu, la Adunarea Generală a membrilor Barcelonei, care a avut loc sâmbătă.

Printre cei care au susținut că Barcelona nu va mai avea voie să joace în La Liga în cazul în care Catalonia va deveni independentă se numără și Javier Tebas, președintele ligii spaniole. Acesta a fost însă contrazis Jaume Roures, șeful companiei care deține drepturile internaționale ale campionatului:

Nu pot să accept o La Liga fără Barcelona și Madrid, indiferent de situația politică. Barca și Madrid au o relație de dragoste-ură. Au nevoie una de cealaltă, ei au nevoie de La Liga, iar sportul spaniol are nevoie de această rivalitate. Nu ar mai fi la fel fără El Clasico”, a spus Roures.

În Adunarea Generală în care Bartomeu a vorbit despre viitorul lui FC Barcelona în La Liga, membrii clubului au aprobat bugetul pentru actualul an financiar.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT