• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Rafa Benitez a fost demis de la Real Madrid după egalul de pe Mestalla și locul său a fost luat de Zinedine Zidane. De atunci, madrilenii au două victorii în două meciuri, zece goluri marcate și unul primit. Deși sunt încântati de evoluția lucrurilor sub comanda noului antrenor, jucătorii Realului nu au ezitat să-l înțepe pe Benitez.

După ce Luka Modric, Sergio Ramos și Cristiano Rolando, a venit și rândul goalkeeperului Keylor Navas să trimită câteva săgeți în direcția tehnicianului spaniol, lucru care nu poate decât să confirme faptul că Benitez pierduse vestiarul Realului înainte să fie demis.

"Ca fotbalist profesionist trebuie să asculți și să încerci să faci tot ce îți transmite antrenorul. Suntem toți conștienți că a trebuit să luăm o pauză, să privim în spate și să recunoaștem că făceam lucruri greșite în acea perioadă. Cum văd eu echipa în acest moment? Foarte încrezătoare că poate câștiga toate meciurile. Trebuie să luptăm până la final și să avem o șansă atunci când se apropie finalul sezonului" a dezvăluit portarul de 29 de ani.

Lucrurile s-au schimbat radical odată cu instalarea lui Zidane la timona formației de pe Santiago Bernabeu. La fel ca și restul coechipierilor, excepție făcând probabil doar Gareth Bale, portarul venit de la Levante e de părere că tehnicianul francez a realizat o conexiune mult mai bună cu jucătorii decât predecesorul său.

"Cu Zidane antrenor simțim că atunci când câștigăm o facem cu toții, la fel și atunci când pierdem. Știe ce vrea de la noi, ne respectă așa că noi trebuie să ne dăm silința și să facem tot ce ne cere. E un antrenor cu simțul umorului, dar la ședințele de pregătire trebuie să fim serioși cu toții" a încheiat Navas.

25 de meciuri a jucat Real cu Benitez antrenor
3 înfrângeri au suferit "albii" cu Benitez pe bancă
0-4 cu Barcelona a fost cea mai drastică înfrângere a lui Benitez
10-2 cu Rayo a fost cel mai categoric succes în La Liga
8-0 cu Malmo a fost cel mai categoric succes în UCL