• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Rafa Benitez e contestat de fanii lui Real Madrid, e în conflict cu jucătorii și, mai nou, chiar și conducerea pare să-i fi pus gând rău. În aceste condiții, viitorul spaniolului pe banca echipei de pe Santiago Bernabeu pare că atârnă de un fir de ață. ”E o campanie împotriva mea și a lui Real Madrid”, se lamenta Benitez înainte de meciul cu Valencia, încheiat la egalitate, 2-2, pe Mestalla, Realul ratând astfel șansa de a profita de sincopa Barcelonei în derby-ul cu echipa lui Gâlcă.

Până una-alta, însă, presa spaniolă arată că actualul antrenor al madrilenilor nu are un foarte bun randament în meciurile importante. Din partidele cu echipele considerate ”mari”, Rafa Benitez a scos doar cinci puncte din 18 posibile, adică ceva mai mult de un sfert (27,7%).

În actualul sezon, Real Madrid a învins în deplasare, pe Athletic Bilbao, cu 2-1, scoțând remize pe Vicente Calderon, 1-1, cu Atletico, și cu Valencia, 2-2, pe Mestalla, duminică.

În rest, trupa lui Benitez a pierdut 0-4 cu Barcelona, 2-3 cu Sevilla și 0-1 cu Villarreal.

Cu o medie de 0,8 puncte pe partidă cu echipele puternice, Benitez este cel mai slab din ultimii trei antrenori ai lui Real Madrid.

Carlo Ancelotti, în primul său sezon, a câștigat 50% din puncte cu echipele ”europene” ale Spaniei (18 puncte din 36 posibile, 1,5 puncte pe meci). În al doilea sezon, Carletto a reușit doar 47% din puncte (17 din 36, 1,4 puncte pe partidă).

Mourinho, la rândul său, a avut cel mai bun randament împotriva ”granzilor”. În primul său an, chiar dacă a pierdut, 0-5, pe Camp Nou, a reușit 31 de puncte din 36 posibile (86,1%, 2,5 puncte pe meci). În al doilea său sezon, ”The Special One” a reușit doar 29 de puncte din 36, 80,5% din total, 2,4 puncte pe meci.

În plus, relația cu jucătorii pare să nu se îmbunătățească. Cotidianul AS a remarcat că, după golul marcat de Gareth Bale pe Mestalla, pentru 1-2, niciun jucător nu l-a îmbrățișat pe antrenor, deși acesta se apropiase de ei cu intenția vădită de a sărbători împreună reușita.