• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Fotbalistul Karim Benzema a recunoscut, când era în custodia poliţiei, că urma să "servească drept intermediar", în afacerea de şantaj cu un filmuleţ cu caracter sexual, între "prietenul" său Karim Zenati şi coechipierul său de la naţionala Franţei, Mathieu Valbuena, au declarat vineri pentru AFP surse apropiate anchetei. 

Audiat timp de 24 de ore, pe 5 noiembrie, de poliţia judiciară din Versailles, atacantul lui Real Madrid trebuia să ofere informaţii despre intervenţia sa pe lângă mijlocaşul lui Olympique Lyon, pentru ca acesta să negocieze cu prietenul său din copilărie Karim Zenati, ce a fost abordat de trei presupuşi şantajişti. 

După ce iniţial a negat orice rol, Benzema a revenit asupra primelor sale declaraţii. "Urma să servesc drept intermediar şi să facilitez punerea în legătură a lui Mathieu cu Karim Zenati", a afirmat el. 

Benzema a fost inculpat săptămâna trecută pentru asociere de răufăcători şi complicitate în cazul de şantaj împotriva lui Valbuena, pe care acum are interdicţie de a-l întâlni. 

Procurorii investighează o plângere depusă în luna iunie de Valbuena, care a primit un apel anonim în care i se cerea suma de 150.000 de euro, în caz contrar urmând să fie făcut public pe internet cu clip video cu conţinut sexual în care apărea jucătorul echipei Olympique Lyon. 

În această afacere, patru persoane, printre care Karim Zenati, au fost încarcerate. 

Destabilizată de această afacere de şantaj, echipa Franţei, lipsită de Benzema şi Valbuena, va întâlni vineri Germania, în direct la Digi Sport 2, de la ora 22:00.

Agerpres