• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Karim Benzema îi acuză pe Cristiano Ronaldo și pe Zinedine Zidane că sunt la fel de vinovați ca și el pentru perioada nefastă pe care o traversează Real Madrid. ”Galacticii” s-au încurcat în derby-ul Madridului, iar de rezultat a profitat liderul FC Barcelona, care s-a distanţat la zece puncte în clasament.

Karim Benzema este considerat de mulți drept țapul ispășitor pentru că Real Madrid s-a îndepărtat la zece puncte în spatele liderului din campionatul spaniol. Se spune că fotbalistul francez a suferit destul de mult după ce a învinuit de problemele cu care se confruntă clubul și a subliniat că Ronaldo și Zinedine Zidane sunt la fel de mult de vină pe cât este și el. Potrivit celor de la Diario Gol, Benzema i-a cerut președintelui clubului, Florentino Perez, să-i facă frustrările cunoscute după un a marcat doar două goluri în cele 12 etape scurse din acest sezon.

Potrivit sursei precizate mai sus, ”Benz” simte că ar traversa o perioadă mai bună dacă Ronaldo nu s-ar deplasa atât de des în zona sa pe teren. De altfel, Ronaldo a înscris doar o singură dată în acest sezon în La Liga, iar Benzema simte că tehnicianul Zinedine Zidane îl răsplătește pe portughez din cauza statutului său de superstar. Tot jurnaliștii spanioli notează că Benzema s-a plâns lui Perez că vrea să plece de la Real Madrid dacă statutul său la club nu se va schimba. Fostul fotbalist de la Lyon a venit pe ”Santiago Bernabeu” în 2009, unde a marcat 182 de goluri în cele 378 de apariții.

Titular în derby-ul cu Atletico (0-0), Benzema nu a avut nicio ocazie în cele 75 de minute în care a evoluat pe Wanda Metropolitano, sâmbătă seara.

În cele din urmă, Benzema a fost schimbat cu Asensio, însă Real tot nu a reușit să câștige duelul cu trupa lui Simeone și a pierdut încă două puncte mari în lupta pentru titlu din Spania.

În La Liga, Benzema a marcat o singură dată, în victoria Realului cu Getafe, din luna octombrie, scor 2-1.