• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

ÎN DIRECT la Digi Sport 1, Barcelona a pierdut prima manșă a optimilor Cupei Spaniei, 1-2 pe terenul lui Bilbao.

Cu vedetele Neymar, Suarez și Messi care au părut încă în vacanță, oaspeții au suferit teribil în prima repriză, iar Bilbao a punctat de două ori în 3 minute: mai întâi, Aduriz a deschis scorul în urma unui contraatac superb, pentru ca apoi Inaki Williams să majoreze avantajul gazdelor.

În prelungirile primei reprize, Barcelona a cerut pe bună dreptate un penalty la Neymar, brazilianul fiind faultat clar în careu de Etxeita. Jocul a fost însă lăsat să continue, în ciuda faptului că oaspeții au protestat vehement, iar Bilbao a condus cu 2-0 la pauză.

Barcelona a marcat imediat după pauză prin Messi, care a punctat cu șansă dintr-o lovitură liberă, însă oamenii lui Luis Enrique nu au mai avut forța să egaleze, asta deși Athletic a rămas în 9 oameni, după ce Raul Garcia și Iturraspe au fost eliminați. La ultima fază a meciului, Messi a trimis în bară, iar Bilbao a reușit, în cele din urmă, să obțină victoria.

Cum va exista însă și a doua manșă, pe Camp Nou, ÎN DIRECT la Digi Sport, Barcelona are toate șansele să ajungă în sferturile Cupei Spaniei.


Min. 90+4: La ultima fază a meciului, Messi trimite în bară după un corner, iar Bilbao se impune în cele din urmă, 2-1.

Min. 81: Bilbao rămâne în 9, după ce și Iturraspe este eliminat, pentru un fault la același Neymar.

Min. 74: Bilbao rămâne în 10! Raul Garcia îl faultează dur pe Neymar, vede al doilea galben și este eliminat.

Min. 52: GOOOL BARCELONA! Messi înscrie din lovitură liberă, iar Iraizoz (foto), surprins de execuție acestuia, respinge dincolo de linia porții.

UPDATE: 45.772 de spectatori sunt prezenți la meciul dintre Bilbao și Barcelona

Începe repriza secundă

Finalul primei reprize

Min. 45+1: Penalty clar refuzat Barcelonei, după un fault comis în careu de Etxeita asupra lui Neymar. Catalanii protestează vehement, dar fără niciun rezultat.

Min. 28: GOOOL BILBAO! Apărarea catalanilor greșește nepermis, balonul ajunge la Williams, care înscrie cu o execuție plasată, după pasa lui Aduriz.

Min. 25: GOOOL BILBAO! Contraatac excelent al gazdelor, Garcia centrează pentru Aduriz, iar veteranul gazdelor deschide scorul printr-o lovitură de cap.

Min. 20: Barcelona cere penalty după un duel în careu între Pique și portarul Iraizoz, însă jocul este lăsat să continue.

Min. 2: OCAZIE BILBAO! San Jose reia periculos cu capul după un corner, puțin pe lângă poartă.

Min. 1: Începe meciul de pe San Mames

Echipele de start în Athletic Bilbao - Barcelona:

Bilbao

Iraizoz - Boveda, Laporte, Etxeita, Balenziaga - San Jose, Iturraspe - Williams, R. Garcia, Saborit - Aduriz

Barcelona

Ter Stegen - Sergio Roberto, Umtiti, Pique, Jordi Alba - Busquets, Rakitic, Iniesta - Neymar, Suarez Messi