• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Dumitru Cardoso este un nume destul de cunoscut în România, după ce atacantul cu origini în țara noastră a evoluat pentru Napoli, club care l-a tot împrumutat în ultimii ani, la Reggina, Latina sau Nottingham Forest, ultima oară.

Ajuns în liga a doua din Spania, la Alcorcon, vârful care era gata să joace pentru naționala României, demonstrează că poate fi capabil să evolueze oricând și în La Liga.

Cardoso (25 de ani) a debutat cu gol la Alcorcon, însă noua sa echipă a fost eliminată din Cupa Spaniei, după 2-4 pe teren propriu cu Cultural Leonesa.

Titular, Dumitru a marcat pentru 1-1, în minutul 18, iar apoi a fost schimbat în repriza secundă, cu zece minute înainte de final.

În tricoul lui Napoli, Cardoso a adunat doar nouă meciuri în Serie A TIM, fără să marcheze vreun gol.

"Sunt și eu pe jumătate român, tatăl meu este român 100%. Mi-ar plăcea să joc pentru România. Dacă domnul Răzvan Lucescu mă va suna și mă va chema, voi răspunde afirmativ convocării", spunea Cardoso în 2010, pe vremea când evolua pentru Empoli.