• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Barcelona va rămâne mai mult ca sigur în La Liga. Catalonia trebuie să devină și va fi un stat independent, dar, deocamdată, va purta un dialog cu Madridul, a spus marți seară Carles Puigdemont, președintele regiunii catalane, în Parlamentul regional. El a cerut Parlamentului să suspende procesul declarării independenței pentru a purta negocieri în acest sens cu Madridul.

TOATE DETALIILE DESPRE NEGOCIERILE CATALONIEI CU MADRIDUL LE GĂSEŞTI PE DIGI24

În acest context, posibilitatea ca formaţia FC Barcelona să părăsească La Liga pentru un alt campionat tinde spre zero. Acum două săptămâni s-a speculat că gruparea catalană ar putea merge în Anglia, lucru despre care a vorbit inclusiv preşedintele Bartomeu.

"În cazul în care Catalonia îşi va câştiga independenţa, vom analiza situaţia. Boardul va lua o decizie şi e posibil să ne alegem un alt campionat în care să evoluăm. Barcelona este mai mult decât un club, iar acest lucru nu se va schimba niciodată!", a spus Josep Maria Bartomeu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Totuşi, astăzi, înainte de declaraţiile date de Carles Puigdemont, lucrurile păreau că au luat o altă turnură. Chiar şi în condiţiile în care Catalonia şi-ar fi proclamat independeţa, erau şanse mari ca Messi&Co să continue în Spania. La baza unei astfel de decizii ar sta aspectele financiare. Ziariștii de la Sport au scris un material despre impactul economic care ar fi cauzat de plecarea clubului catalan din Spania.

În prezent, meciurile Barcelonei și Realului au cea mai mare audiență, atât pe plan intern, cât și internațional, iar o eventuală plecare a catalanilor din La Liga ar conduce și la o renegociere a sumelor în schimbul cărora sunt vândute drepturile TV, iar cluburile spaniole (inclusiv Real Madrid) ar urma să primească mult mai puțini bani.