• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Adus cu surle şi tobe la Real Madrid în vara lui 2014, James Rodriguez (24 de ani) s-a transformat într-o rezervă de lux. Accidentările, forma sinusoidală, dar şi viaţa extrasportivă au făcut ca jucătorul columbian care a făcut senzaţie la Cupa Mondială din 2014 să nu îşi mai găsească locul în prima echipă a Realului. 

Cotat la 80 de milioane de euro, mijlocaşul ofensiv nu a bifat decât 13 partide în tricoul blanco în acest sezon, în toate competiţiile, reuşind 3 goluri şi 6 pase decisive. 

Selecţionerul Columbiei, Jose Pekerman, crede că elevul său de la naţională trebuie să aibă răbdare şi să nu intre în panică din cauza situaţiei de la echipa de club. 

"Trebuie să aibă răbdare. Cu toţii ne dorim ca el să redevină titular şi asta se va vedea şi la echipa naţională. Orice s-ar întâmpla, avem nevoie ca el să aibă o atitudine pozitivă. De la începutul anului nu am vorbit. Avea aşteptări mari, odată cu schimbarea antrenorului. Îşi dorea foarte mult ca situaţia din mandatul lui Benitez să se schimbe.", a declarat Pekerman, pentru Marca.

James nu şi-a găsit locul în primul 11 al Realului nici odată cu instalarea lui Zinedine Zidane pe banca Realului, însă dacă va da dovadă de profesionalism se va impune, crede Pekerman. 

"Încă am încredere în profesionalismul lui James şi îl susţin. Trebuie să depăşească această pasă. El ştie ce înseamnă să îşi reprezinte ţara şi are mentalitatea de a  merge mai departe şi de a privi înainte. E un moment negativ şi reprezintă o experienţă pentru un tânăr cu o ascensiune fulminantă", a mai spus Pekerman.

24 de ani are James

80 de milioane de euro e cota lui James

3 goluri şi 6 pase decisive în 13 meciuri a reuşit James în acest sezon