• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Atletico Madrid a făcut o superafacere! Jackson Martinez va pleca în China, la Guangzhou Evergrande, pentru 42 de milioane de euro, cu 7 mai mult decât a plătit formația lui Diego Simeone în vară lui FC Porto pentru serviciile columbianului, scrie presa din Spania. Echipa lui Scolari a achitat clauza de reziliere a contractului lui Jackson, fără să se uite la bani, iar atacantul a semnat deja contractul, încă de la Madrid. Transferul lui Martinez este cel mai scump realizat vreodată în fotbalul asiatic!

Jackson Martinez a venit la Atletico în luna august, după ce marcase peste 20 de goluri pe sezon în liga lusitană în fiecare dintre cele trei sezoane petrecute la Porto. Columbianul de 29 de ani nu a reușit să își păstreze forma și la echipa ”colchonero” și a reușit să înscrie doar de două ori în 15 apariții în La Liga, marcând un gol și în Champions League. Mult prea puțin pentru ce așteptări avea Simeone.

Plecarea lui Martinez a fost cu o zi mai târziu, însă, pentru coechipierul său de la echipa națională a Columbiei, Radamel Falcao. Fostul vârf al lui Porto, Atletico, AS Monaco și Chelsea a așteptat două zile în Madrid finalizarea mutării lui Jackson, pentru a putea reveni sub formă de împrumut la Atletico, după ce londonezii au anunțat că nu-l mai doresc.

Acum, după ce campania de transferuri s-a încheiat în Spania, singura șansă a lui Falcao e să-l urmeze pe Jackson Martinez în China, singura țară care își permite un salariu ca al columbianului și în care perioada de mercato este încă deschisă până pe 26 februarie. Falcao ar putea să ajungă la aceeași echipă la care a plecat și Ramires, fostul său coechipier de la Chelsea, Jiangsu Suning, care a plătit 28 de milioane de euro. VEZI AICI TOATE TRANSFERURILE IERNII.