• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

VIDEO Barcelona - Atletico 1-1. Accidentat în derby-ul cu Atletico Madrid, de pe 21 septembrie, Lionel Messi este aproape de o revenire pe teren. Starul Barcelonei a efectuat un control medical pe care l-a trecut cu bine și va trage tare să reintre în forma de joc.

3 partide a pierdut Messi (29 de ani) din cauza accidentării, printre care și "șocul" din ultima etapă, înfrângerea cu 3-4 de pe Balaidos, cu Celta Vigo. Luni, a doua zi după meci, a reluat alergările pe teren, dar a fost nevoie de încă un examen medical, pentru a se verifica stadiul în care se află recuperarea.

Doctorul Ricard Pruna, șeful departamentului medical de la FC Barcelona, susținea o conferință pe această temă la stadionul Camp Nou, la care au participat 200 de specialiști. A trebuit să plece chiar înaintea unei prezentări a tratamentului afecțiunilor bicepsului femural la clubul catalan, iar jurnaliștii de la Mundo Deportivo au descoperit că a fost din cauza unui telefon primit de la baza de pregătire a clubului, acolo unde Messi îl aștepta pentru o discuție cu privire la recuperarea sa.

Ricard Pruna l-a examinat și a dat un verdict favorabil: recuperare decurge foarte bine și va continua conform planului inițial.

Pauza prilejuită de meciurile echipelor naționale în preliminariile Cupei Mondiale din 2018 îi va prinde bine decarului argentinian, care va avea timp să reintre în formă, până la următoarea partidă a Barcelonei: cea cu Deportivo La Coruna, de sâmbătă, 15 octombrie, care va fi transmisă ÎN DIRECT pe Digi Sport 2 (de la ora 17:15). Conform planului clubului, Messi va intra 15 minute în meciul cu echipa la care joacă și românul Florin Andone, pentru a vedea dacă rezistaă pentru următorul joc, cu o încrcătură mai mare: cel cu Manchester City, formația pregătită de Josep Guardiola.

8 meciuri și 8 goluri are Lionel Messi în acest sezon la Barcelona, în toate competițiile (5/4 în La Liga, 2/1 în Supercupa Spaniei, 1/3 în Liga Campionilor).