• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ousmane Dembele a devenit al doilea cel mai scump fotbalist din istorie după ce a fost cumpărat pentru 105 milioane de euro de Barcelona de la Dortmund, cu bonusuri care pot urca valoarea transferului la 145 de milioane de euro.

Football Leaks a dezvăluit şi ce conţin clauzele în urma cărora Barca ar putea să mai plătească 40 de milioane de euro, pe lângă suma iniţială de transfer.

Câte cinci milioane de euro vor fi achitaţi de catalani Borussiei după ce Dembele va juca 25, 50, 75, respectiv 100 de meciuri oficiale în tricoul grupării blaugrana. Astfel, Barcelona va plăti încă 20 de milioane de euro după ce Dembele va evolua în jocul 100 pentru trupa de pe Camp Nou.

Alte 20 de milioane sunt legate de Liga Campionilor: cinci milioane de euro pentru fiecare Ligă câştigată, cu menţiunea că suma maximă plătibilă este de zece milioane de euro, şi cinci milioane de euro pentru fiecare participare în competiţia numărul 1 a cluburilor, tot cu o limită însă de zece milioane de euro.

Sursa citată a anunţat şi salariul atacantului francez la noua sa echipă: 12 milioane de euro, faţă de 2,4 cât câştiga la Dortmund. Dembele va mai primi o creştere salarială de 3,3 milioane de euro dacă Barcelona va realiza "tripla".

Francezul de 20 de ani s-a accidentat grav la primul meci ca titular în Primera Division, contra lui Getafe, şi va lipsi aproape patru luni de pe gazon.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT