• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

James Rodriguez nu traversează cea mai bună perioadă ca carierei. După un start de sezon în care a fost chinuit de accidentări, evoluțiile decarului de la Real Madrid au lăsat de dorit, iar presa din Columbia, țara sa natală, nu îi iartă pașii greșiți.

"Conducerea lui Real Madrid se preocupă de acțiunile sale extrasportive" și "Nivelul său fizic este scăzut", scriu ziarele columbiene, care pun accentul pe forma slabă pe care o arată atât James, cât și Falcao, înainte de Copa America din vară.

"Și-a pierdut locul în favoarea lui Isco" - scrie El Tiempo, care anunță că ar putea fi o mare problemă în vederea întrecerii din vară. "Accidentarea lui Bale ar putea deschide o oportunitate, dar Zidane are și o altă variantă: Jese Rodriguez", mai notează sursa citată.

Poate că James nu mai este în top în privința randamentului de pe teren, însă nu lipsește de la petreceri și nici de la alte acțiuni extrasportive care se desfășoară cu predilecție noaptea, însoțit de Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos și partenera acestuia din urmă, Pilar Rubio.

"S-a aliat cu Sergio Ramos și Cristiano pentru a-l da afară pe Benitez și face tot ce vrea portughezul", afirmă jurnalistul sportiv Ivan Mejia, de la radioul La W, care a adăugat: "Relația lui cu ceilalți coechipieri nu este cea mai bună. E depșit de partea tactică și are nevoie să joace în spatele atacantului".

"Gafa lui James" - titrează El Deportivo, care notează că a revenit ca rezervă și cea mai gravă problemă a fost accidentarea provocată lui Benzema, într-un duel al celor doi pentru minge, în meciul cu Sporting Gijon. 

3 goluri a marcat James Rodriguez în toate competițiile în acest sezon, în 13 meciuri (11 în La Liga, unul în Cupă și unul în Champions League).