• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Pe 2 februarie, Neymar jr, fotbalistul Barcelonei, va compărea în faţa instanţei alături de mai multe persoane într-un dosar în care sunt acuzaţi de fraudă. Pe lângă vedeta echipei catalane, judecătorul de instrucţie îi va mai audia pe părinţii fotbalistului, pe ultimii doi preşedinţi ai Barcelonei şi pe doi dintre conducătorii clubului Santos. Dinspre Brazilia vine şi ultimul atac la adresa familiei lui Neymar, acuzat că a acceptat oferta Barcelonei după ce i-a fost organizată o orgie în Londra, la un hotel select din Picadilly.

"Neymar senior este un mincinos care nu se gândeşte decât la bani. Preţul trecerii juniorului la Barcelona a inclus şi o orgie pentru tatăl acestuia în Londra, la un hotel din Picadilly. Până să se semneze transferul de la noi, Barcelona pusese un consilier să stea lângă tatăl lui Neymar şi să-i îndeplinească orice dorinţă", a declarat fostul preşedinte al lui Santos, fiind convins şi acum că gruparea braziliană a fost înşelată crunt când s-a definitivat tranzacţia.

"În viaţa lui nu a plătit o cafea cuiva. Cred că i-am dat 200 de cafele, plus prostituate şi un avion particular care să-l ducă să vadă o selecţie în Florianopolis. În ultimul contract a cerut o clauză conform căreia îi asiguram lui bilete de avion la clasa 1 şi două locuri la clasa bussines consilierilor săi pentru a merge la meciurile jucate în deplasare. A primit degeaba 1,3 milioane de dolari! Avea un iaht de 21 de metri, două case în Acapulco şi multe altele", a declarat, pentru ESPN Brazilia, Luis Alvaro de Oliveira.

Despre fotbalist, însă, de Oliveira are cuvinte de laudă. În acelaşi interviu a afirmat că "este un băiat bun, care zâmbeşte mereu. Întotdeauna am avut relaţii bune şi mereu i-am îndeplinit dorinţele".

Conform actelor de transfer depuse de Barcelona la fisc în cazul Neymar, juniorul ar fi venit în Catalonia pentru 57,1 milioane de euro, însă investigaţia anchetatorilor a evidenţiat că tranzacţia a valorat, de fapt, 83,3 milioane de euro. Acesta este motivul pentru care judecătorul de instrucţie îl va audia pe Neymar la Madrid, pe 2 februarie (cu 3 zile înainte ca fotbalistul să împinească 24 de ani), alături de alte 9 persoane.