• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Aventura lui Cosmin Contra la Alcorcon s-a încheiat după mai puţin de patru luni. Antrenorul român a fost demis de formaţia din liga a doua spaniolă după numai nouă etape din actualul sezon.

Contra a plătit pentru evoluţiile dezamăgitoare ale grupării din capitala Spaniei, care se află pe locul 20, antepenultimul, în liga secundă.

Alcorcon a câştigat două meciuri, a remizat în trei şi a pierdut patru partide în campionat cu Cosmin Contra pe bancă. S-a calificat însă în 16-imile Cupei Spaniei, după victoriile cu 1-0 contra lui Getafe şi 1-0 cu Elche.

"A.D. Alcorcon a decis să încheie contractul cu antrenorul primei echipe, Cosmin Contra. Clubul nostru dorește să îi mulțumească lui Cosmin Contra pentru serviciile prestate la formația noastră", a scris clubul Alcorcon, într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

Fostul fundaş dreapta al naţionalei României le-a mai pregătit în Spania pe Fuenlabrada şi Getafe, ultima în Primera Division.

Contra a mai antrenat o scurtă perioadă în China, pe Guangzhou R&F, iar în Liga 1 a fost "principal" la Poli Timişoara şi Petrolul. Cu ploieştenii, Cosmin Contra a cucerit şi singurul trofeu al carierei de antrenor: Cupa României, în 2013.