• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Costel Gâlcă joacă astăzi prima partidă în deplasare ca antrenor al lui Espanyol și tehnicianul român e curajos, declarând că merge la Sevilla cu ambiția de a câștiga. Cu două victorii, una în Cupă, alta în campionat, în primele două meciuri, Gâlcă speră să continue, în direct la Digi Sport 2, seria pozitivă a echipei sale.

Cu o zi înainte de disputa de pe Ramon Sanchez Pizjuan, Gâlcă a vorbit la conferința de presă: “E o partidă complicată, cu un rival foarte bun, care are fotbaliști mari. Dar noi mergem acolo să jucăm, să atacăm, avem ambiția să câștigăm.” Discursul tehnicianului român n-a surprins prea mult, în condițiile în care, încă din prima zi la Espanyol, a anunțat că preferă jocul ofensiv.

Gâlcă e de părere că echipa sa poate pleca cu un rezultat favorabil de la Sevilla: “Ne-am îmbunătățit jocul, avem mai mult balonul și avem mai multă răbdare până să dăm pasa decisivă. Trebuie să ne impunem stilul, chiar dacă va fi dificil, dar am încredere în jucătorii mei.”

Antrenorul român a mai anunțat că nu va schimba sistemul față de cel folosit pe teren propriu în primele două meciuri. Gâlcă a recunoscut că ianuarie va fi o lună complicată pentru echipa sa, cu primele două meciuri contra Barcelonei, în campionat și Cupă, dar a avut un mesaj pentru elevii săi: “Eu am ambiția să câștigăm toate meciurile și asta le-am spus și jucătorilor.”

Pe 2 ianuarie, Espanyol joacă acasă cu Barcelona, în etapa a 18-a din Primera, iar după 4 zile merge pe Camp Nou pentru partida din optimile Cupei, manșa tur. Apoi urmează o deplasare grea, la Eibar, pe 11 ianuarie, iar pe 13 returul de pe teren propriu, cu FC Barcelona. Vor fi în total 7 meciuri în ianuarie, ultimul, chiar pe 31, la Madrid, cu Real.

Sevilla- Espanyol se joacă de la ora 19:15 și va fi transmis în direct de Digi Sport 2. Cele mai importante faze vor fi VIDEO în timp real pe digisport.ro și pe m.digisport.ro.