• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor: Dimitrov - Goffin (20:00, Digi Sport 2)

Philippe Coutinho a dezvăluit că și-a dorit să ajungă pe ”Camp Nou” în timpul acestei veri, în timp ce conducerea lui Liverpool a exclus toate ofertele propuse de catalani. Fotbalistul a decis să rupă tăcerea și admite fermn: ”Voiam să merg la Barcelona”. Mijlocașul brazilian a fost ținta numărul 1 a catalanilor dar Jurgen Klopp s-a opus vehement. Chiar și conducerea ”cormoranilor” a rămas pe poziții și a fost de neclintit îm fața ofertelor mai mult decât generoase propuse de catalani.

Coutinho a dezvăluit că s-a simțit în mijlocul unui conflict și că eventualul transfer ar fi fost mai mult decât potrivit atât pentru el cât și pentru familia sa. ”Ce s-a întâmplat a fost că am primit o ofertă de a ajunge la FC Barcelona și, în viață, uneori ești interesat și alteori nu. În cazul meu, așa cum știe toată lumea, m-a interesat să ajung la Barcelona. Atât eu cât și familia mea și-a dorit asta”, a anunțat fotbalistul.

Coutinho a ratat 5 meciuri ale lui Liverpool din cauza unei accidentări la spate, dar la națională a jucat fără probleme și chiar a marcat un gol în victoria cu 2-0 obținută de Brazilia cu Ecuador, în preliminariile sud-americane pentru Cupa Mondială din 2018.

Brazilianul de 25 de ani a fost principala opțiune a Barcelonei, după ce Neymar a plecat la Paris Saint-Germain. Chiar dacă gruparea de pe ”Camp Nou” a făcut o ofertă de 150 de milioane de euro, iar jucătorul i-a anunțat pe cei de la Liverpool că vrea să plece, ”The Reds” au fost de neînduplecat, iar Coutinho a fost nevoit să rămână pe ”Anfield”.

”A fost o lună dificilă pentru mine. Totul s-a terminat acum și trebuie să mă concentrez pentru a avea un sezon bun la Liverpool și să-mi ajut echipa. Vreau să ajut Liverpool și echipa națională”, a continuat să zică acesta.

Coutinho insistă că în ciuda dorinței sale de a se ajunge la Barcelona, angajamentul său față de șefii ”cormoranilor” și iubirea pentru fanii echipei nu trebuie puse niciodată la îndoială. ”Am respectat întotdeauna Liverpool, fanii, jucătorii și directorii clubului. Este o mare onoare pentru mine că am primit o ofertă de la un club atât de mare - dar este același lucru valabil și aici. Liverpool este un club minunat”, a încheiat fotbalistul.