• Spania, etapa 9: Barcelona-Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 21:45) şi Italia, etapa 9: Napoli-Inter (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 21.45)
  • Tenis: Turneul Campioanelor (22-29 octombrie, Digi Sport 2)

Tripleta Lionel Messi-Neymar-Luis Suarez este motiv de mândrie pentru FC Barcelona şi fanii săi, iar banii cheltuiţi de club pe salariile celor trei sud-americani nu sunt deloc puţini. În condiţiile în care Messi şi Neymar ar urma să aibă salarii mai mari din sezonul viitorul, gruparea catalană riscă să depăşească plafonul salarial impus de liga spaniolă.

Creşterea salarială pe care Messi o va primi din sezonul viitor (de la 22,8 milioane de euro la 39,4 milioane) reprezintă o adevărată lovitură pentru finanţele Barcelonei.

În condiţiile în care este de aşteptat ca şi salariul lui Neymar să crească, după semnarea unui nou contract, iar celelalte vedete, precum Andres Iniesta, Luis Suarez şi Sergio Busquets, sunt plătite foarte bine, oficialii catalani se văd puşi într-o poziţie foarte delicată.

În prezent, salariile totale ale jucătorului şi staff-ului ajung la 419 milioane de euro, ceea ce reprezintă 73% din întregul buget al clubului. Plafonul salarial impus de liga spaniolă celor de la Barça este de 421 de milioane.

În aceste condiţii, conducerea clubului încearcă să găsească noi surse de venit, pentru ca prevederile Fair Play-ului Financiar să poată fi respectate, iar cele trei staruri din atac să continue pe Camp Nou. De altfel, preşedintele Josep Maria Bartomeu a declarat în mai multe rânduri că obiectivul său este ca încasările să ajungă la un miliard de euro, până în 2021.

Totuşi, timpul nu este aliatul lui Bartomeu. Conducerea clubului este obligată să demisioneze, dacă raportul dintre datorii şi indicatorul EBITDA (câştigul înainte de dobânzi, rate, depreciere şi amortizare) nu atinge cifra prestabilită. Anul trecut, raportul ar fi trebuit să fie 2,5, dar a ajuns la 3,2. În următorul an fiscal, raportul stabilit este de 2,25. În cazul în care acesta va fi din nou depăşit, Bartomeu şi colegii săi ar fi obligaţi să-şi prezinte demisiile.