• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Un apel de oferte privind drepturile TV din campionatul Spaniei peste hotare a fost amânat pentru aproximativ două săptămâni, a anunţat, marţi, preşedintele Ligii spaniole de fotbal, din cauza temerilor legate de o posibilă excludere a clubului FC Barcelona pe fondul crizei catalane.

”Am constatat, după ce ne-am informat şi din presa internaţională, că nu este cel mai bun moment pentru a iniţia un apel de oferte. Acesta a fost amânat pentru aproximativ două săptămâni”, a declarat Javier Tebas la Madrid, cu ocazia World Football Summit, un congres profesionist dedicat fotbalului.

Acest apel de oferte se referă la drepturile de difuzare a meciurilor din La Liga pentru Europa şi mai multe ţări din Asia, precum India şi Singapore, a anunţat oficialul spaniol.

FC Barcelona, unul dintre cele mai mari cluburi din lume, cu cinci trofee ale Ligii Campionilor în palmares, este unul dintre membrii fondatori ai campionatului Spaniei, în 1928-1929, dar apartenenţa sa la La Liga ar putea fi ameninţată în cazul unei independenţe a Cataloniei. Clubul a reafirmat în ultimele zile că are ambiţia de a continua să dispute competiţia spaniolă, apărând în acelaşi timp "dreptul de a decide" al catalanilor.

Încasările pe plan naţional şi internaţional cumulate au adus Ligii spaniole în 2015 venituri din drepturile TV de 1,6 miliarde euro pe sezon pentru perioada 2016-2019. Această creştere a intervenit graţie comercializării drepturilor de manieră centralizată, o premieră în Spania, după ce fiecare club negocia înainte, de la caz la caz, cu difuzorii.

Dar fără un derby FC Barcelona - Real Madrid, meciul cel mai urmărit la nivel mondial (650 milioane telespectatori), valoarea drepturilor televizate spaniole ar scădea mult, chiar dacă alte cluburi, precum Atletico Madrid, Sevilla sau Valencia, i-ar putea ţine piept Realului.