• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Clubul FC Barcelona a intrat în posesia celor 222 de milioane de euro, acordate de Paris Saint Germain pentru a-l declara pe Neymar Jr. liber de contract. Totuși, catalanii spun că nu toată suma poate fi considerată profit net, ci doar 144 de milioane de euro din totalul banilor virați de francezi.

Barcelona a câștigat 222 de milioane de euro din vânzarea lui Neymar, o sumă de bani care defapt în vistieria clubului nu este contorizată drept profit net. Din acest total, pentru a-și amortiza investiția făcută în internaționalul brazilian care i-a părăsit în vară, catalanii au ajuns la suma de 188 de milioane de euro profit. 34 de milioane de euro spun catalanii că reprezintă suma pe care au investit-o în fotbalist și trebuie astfel recuperată din banii primiți de la PSG.

În continuare, potrivit conducătorilor catalani, din suma totală s-au mai scăzut 26 de milioane de euro net (44 de milioane de euro brut) bonusurile acordate fotbalistului și tatălui său, Neymar Santos Senior, de când internaționalul brazilian a sosit la Barcelona și până când a plecat. Cei doi au beneficiat de câte un bonus în momentul semnării primului acord plus încă unul când au semnat prelungirea.

Astfel, Barcelona, prin cedarea drepturilor pe care le-a avut asupra lui Neymar, a încasat un profit net de 144 milioane de euro.