• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

După ce Real Madrid a surclasat-o pe Atletico Madrid cu 3-0, chiar pe ”Vicente Calderon”, după un hat-trick al lui Cristiano Ronaldo, lumea aproape a uitat că exact în urmă cu un an, echipa antrenată în acel moment de Rafa Benitez era umilită, pe ”Santiago Bernabeu”, cu 4-0 de către FC Barcelona.

Spaniolii de la Marca au remarcat momentele cheie de la Real Madrid în cele 365 de zile trecute de la eșecul din El Clasico. La acea vreme, Rafa Benitez, un antrenor care n-a fost văzut cu ochi buni încă din vară, de la numirea sa, era deja contestat și chiar fluierat de către suporteri, iar înfrângerea cu Barca a fost probabil picătura care a umplut paharul. Cu toate acestea, actualul manager al lui Newcastle a fost păstrat până la începutul lui 2016, el fiind înlocuit pe 4 ianuarie cu Zinedine Zidane.

Practic, schimbarea lui Real în ceea ce este astăzi a început de la acea dată. Madrilenii au revenit în lupta pentru tilu și au câștigat El Clasico din retur, chiar pe Camp Nou, întrerupând seria de 39 de meciuri fără înfrângere a Barcelonei. Până la urmă, chiar dacă au pierdut campionatul în fața catalanilor, Ronaldo, Bale și coechipierii lor, conduși de către Zizou, au cucerit a 11-lea Ligă a Campionilor, la Milano, după o finală cu Atletico Madrid, câștigată la loviturile de departajare.

În noul sezon, Real Madrid e neînvinsă după 12 etape și, în ciuda unei perioade în care a avut trei remize consecutive (plus o alta la Dortmund, în Champions League), are patru puncte în fața Barcelonei și noua în fața lui Atletico. Mai mult, ”Los Blancos” au ajuns și la 29 de meciuri consecutive fără înfrângere, a patra serie de invincibilitate din istoria clubului.

Principala diferență dintre Zidane și Benitez, notează Marca, este reprezentată de deciziile luate în legătură cu folosirea marilor jucători în cele mai importante meciuri. Dacă spaniolul lăsa de înțeles că hotărârile în privința jucătorilor utilizați în marile meciuri îi sunt influențate de Florentino Perez, francezul a ținut la principiile sale și, indiferent de nume, dacă un jucător nu era la 100% din punct de vedere fizic, rămânea în afara primului 11. Accest lucru a putut fi observat și în derby-ul orașului, cu Atletico, când Zizou nu i-a folosit pe căpitanul Sergio Ramos și pe Karim Benzema (deși nu l-a avut la dispoziție nici pe Alvaro Morata în atac).

sursă foto: Marca.com