• Finala Cupei României: Astra - Voluntari sâmbătă, 27 mai, (Digi Sport 2), ora 20:45
  • Finala Cupei Angliei şi finala Cupei Spaniei: Arsenal - Chelsea (Digi Sport 1), sâmbătă, 27 mai, ora 19:30, Barcelona - Alaves (pe Digi Sport 1), ora 22:30

Cu zece zile înainte de El Clasico, Barcelona încearcă să-și construiască o strategie favorabilă în ceea ce privește prezența pe teren a lui Leo Messi. Argentinianul e accidentat și medicul naționalei țării sale spune că dacă va evolua, riscul să se reaccidenteze este foarte mare.

Messi a început de luni antrenamentele cu mingea și Luis Enrique intenționează să-l convoace în lotul pentru meciul de pe Santiago Bernabeu, chiar dacă știe că șansele de a-l folosi titular sunt foarte mici. Antrenorul catalanilor vrea însă ca adversarii să se teamă de eventuala prezență a lui Messi pe teren.

Situația e un similară cu cea de pe 12 septembrie, când, accidentat ușor, sud-americanul a făcut deplasarea la Madrid pentru disputa cu Atletico și a jucat ultimele 30 de minute.

Numai că acum condițiile medicale sunt total diferite, Messi lipsind deja de pe teren o lună și jumătate, după accidentarea de pe 26 septembrie, din meciul de campionat cu Las Palmas. A suferit atunci o întindere intraarticulară de ligamente și medicul naționalei Argentinei spune că riscul unei recidive e foarte mare.

“Eu cred că Messi nu poate participa la El Clasico. O poate face, dar nu în condițiile necesare unei întâlniri de un asemenea nivel. Riscul să se accidenteze e foarte mare, dacă joacă.”, a declarat Homero de Agostino, medicul reprezentativei argentiniene, într-un interviu pentru Cadena Ser.

Acesta a încercat să explice părerea sa: “Un antrenor nu poate conta pe un jucător recent recuperat pentru o dispută de nivelul El Clasico. Messi face progrese antrenându-se cu mingea, dar niciodată pentru a juca un Clasico în mai puțin de 15 zile.”

Real Madrid - Barcelona e în direct la Digi Sport 1, sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 19:30. Fazele VIDEO sunt în timp real pe digisport.ro şi pe m.digisport.ro.