• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Deși și-a arătat în mod public susținerea față de independența Cataloniei, Josep Maria Bartomeu a ales să-și mute de la Barcelona la Monzon grupul de companii pe care îl conduce. Potrivit jurnaliștilor de la Chronicle Global, şeful catalanilor a reunit sub emblema Adelte Transport & EFS, cu sediul în Monzon, toate celelalte companii pe care le deținea în Barcelona.

Președintele Barcelonei a declarat public că susține independența Cataloniei, dar mai apoi a decis să-și mute afacerile din această regiune. Josep Maria Bartomeu a decis să-și mute afacerile în Monzon, un orășel de doar 17.000 de locuitori, din regiunea Aragon. Mai exact, după cum explică jurnaliștii de la Chronicle Global, mutarea se bazează pe o nouă structură simplificată a grupului de companii pe care acesta îl deține.

Astfel sub compania mamă Adelte Transport & EFS, cu sediul în Monzon, se reunesc acum trei societăți, două venite din Barcelona: Equipo Facility Services și EFS Mantres. Acesta din urmă este o companie dedicată serviciilor hostess, de curățenie și echipamente electromecanice, cu mai mult de 600 de angajați pe statele de plată. Acțiunea lui Bartomeu surprinde într-o perioadă în care discursul politic al clubului de fotbal pe care îl prezidează susţine independența Cataloniei.

Pique îşi ţine afacerile la Madrid

Deși a sprijinit şi el independența Cataloniei, Gerard Pique își ține afacerile la Madrid. Potrivit informațiilor publicate de Intereconomia și Invertia, compania lui Gerard Pique, din anul 2013 de când a fost înființată și până în prezent, a plătit taxele direct guvernului de la Madrid. Jucătorul deține o societate de investiții cu capital variabil, numită ”Kerad”, și este situată pe strada Maria de Molina, numărul 4.

Societatea are un capital de 13,37 milioane de euro și pariază în special pe investiții pe piețele internaționale. Deși Pique a apărat independența Cataloniei, el a preferat să își păstreze afacerile la Madrid din motive de rentabilitate. Dacă societatea își avea sediul la Barcelona, taxele erau mai mari, scriu jurnaliștii iberici.