• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Ousmane Dembele (20 de ani) a trecut cu bine peste intervenția chirurgicală coordonată de prestigiosul doctor Sakari Orava din Helsinki, Finlanda iar acum a revenit la Barcelona pentru a începe perioada de recuperare.

Imediat cum a pășit pe tărâm catalan, în mașina pregătită special pentru a-l duce acasă, atacantul s-a uitat pe telefonul mobil la un filmuleț în care jucătorii Barcelonei i-au transmis un mesaj de susținere. Mai exact, înaintea partidei cu Eibar, câștigată de gruparea blaugrana cu 6-1, Messi și colegii lui au intrat pe teren îmbrăcați cu tricouri albe pe care au inscripționat mesajul: ”Curaj Dembele!”

Gestul l-a impresionat pe francez, care a rămas fără replică.

”Am rămas impresionat, sunt niște băieți extraordinari. Mi-a plăcut și meciul”, a spus Dembele, în drumul spre casă, care a și anunțat când va reveni pe gazon

În meciul cu Getafe, fără să fie atins de niciun adversar, francezul de 20 de ani a simţit o înţepătură la coapsa stângă şi s-a întins pe gazon. Medicii au sosit să vadă despre ce e vorba, iar starul venit de la Dortmund a fost nevoit să ia loc pe bancă.

Iniţial, oficialii i-au calmat pe suporteri, explicând faptul că e vorba doar de o mică ruptură musculară, care va trece după maximum trei săptămâni de repaus, însă francezul a făcut ulterior şi un RMN, aşa cum se obişnuieşte. Rezultatul a fost mult mai grav decât ceea ce anticipau medicii. Concret, francezul va lipsi de pe teren trei luni şi jumătate, astfel că e posibil să nu mai joace în acest an pentru gruparea blaugrana.

105 milioane de euro a plătit Barcelona pentru a-l aduce pe Dembele de la Dortmund. El e văzut de mulţi drept înlocuitorul pentru Neymar, plecat la PSG pentru suma record de 222 de milioane de euro.