• Italia etapa a 13-a: Napoli - Milan (ACUM, pe Digi Sport 2) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (ACUM, pe Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (ACUM, Digi Sport 3)

Considerat de mulţi cel mai bun fotbalist din toate timpurile, Lionel Messi a evoluat aseară pentru a 600-a oară în tricoul Barcelonei. Dincolo de talentul enorm şi profesionalismul de care a dat mereu dovadă, o schimbare în alimentaţie ar putea avea un rol decisiv în evoluţiile sale constant bune din ultimii ani.

Messi evoluează de peste un deceniu la cel mai înalt nivel, dar o modificare venită în 2014 în regimul său alimentar pare să îl fi ajutat destul de mult. Concret, după finala Campionatului Mondial din Brazilia, câştigată de Germania cu 1-0 în faţa "pumelor", Messi a apelat la un nutriţionist. Simţea că are nevoie de un regim care să îl ajute în viaţa sportivă şi astfel l-a cunoscut pe Giuliano Poser.

Într-un material realizat de Mundo Deportivo, mijlocașul argentinian Lautaro Acosta explică rolul esenţial avut de Poser în cariera lui Messi. Chiar dacă a fost privat de foarte multe delicatese, superstarul Barcelonei a înţeles cât de mult îl poate ajuta în carieră o dietă "profesionistă".

"Leo a fost inspirat și a acceptat să-și schimbe dieta pentru a-și îmbunătăți performanțele. Adevărul e că azi nu ne dăm seama de cât de important este să ai grijă de tine, într-un fotbal atât de exigent, din punct de vedere fizic. Jucătorii merg la Veneția pentru a-l vizita pe nutriționistul lui Messi. Acest tip îți scoate din meniu multe feluri de mâncare. În cazul meu, mi-a interzis să mănânc brânză, carne și ouă. O asemenea dietă te omoară!", a spus Acosta, potrivit Mundo Deportivo.