• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

După șase luni de pauză, Diego Costa va reveni pe teren începând de anul viitor, după ce Atletico s-a înțeles cu Chelsea în privința revenirii sale la Madrid. Înainte de primele jocuri pe noul stadion al ”Los Colchoneros”, Wanda Metropolitano, atacantul a fost lăudat de Filipe Luis, un jucător care, în 2014, pleca împreună cu spaniolul de origine braziliană pe ”Stamford Bridge”, dar care, între timp, s-a întors și el la clubul din capitala Spaniei.

Este cel mai bun jucător cu care am jucat. L-am văzut pe Valeron (n.r. - Juan Carlos Valeron, alături de care a jucat la Deportivo La Coruna) făcând lucruri pe care alții nu le puteau face. Neymar și Hazard sunt două talente uimitoare, dar jucătorul care mi-a adus cele mai multe trofee a fost Diego Costa”, a declarat Filipe Luis pentru El Mundo.

Fundașul stânga brazilia în vârstă de 32 de ani susține că a fost impresionat de eficiența lui Diego Costa și de importanța golurilor sale:

El marca tot timpul primul gol. Una este să marchezi 30 de goluri din hat-trick-uri reușite în meciuri câștigate ușor și alta este ca 20 din cele 30 de goluri să fie suficiente pentru a câștiga cu 1-0. Nimeni nu făcea asta mai bine decât Diego Costa”, a adăugat Filipe Luis, cel care a jucat la Chelsea, în sezonul 2014-2015, sub comanda lui Jose Mourinho.

Diego Costa a marcat 20 de goluri, în sezonul precedent, în campionat și a ajutat-o pe Chelsea să câștige Premier League. Atacantul a fost anunțat apoi de managerul Antonio Conte, prin SMS, că nu mai intră în planurile sale și, întreaga vară, el a stat în Brazilia, nedorind să revină la Londra, pentru a-i forța pe londonezi să-l lase să revină la Atletico.

Chiar dacă s-ar fi transferat în vară la clubul madrilen, Costa nu ar fi putut juca pentru ”rojiblancos” decât din ianuarie, din cauza interdicției pe care Atletico a avut-o la transferuri în precedenta fereastră de mercato.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT