• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Lionel Messi și-a declarat în mai multe rânduri dragostea pentru Barcelona, singurul club pentru care a jucat la nivel de seniori. Argentinianul de 29 de ani însă cere un preț uriaș pentru a prelungi contractul cu gruparea de pe Camp Nou.

Cotidianul de casă al grupării blaugrana, Sport, susține că Messi va avea o primă de prelungire a contractului uriașă, 50 de milioane de euro, bani pe care starul îi va primi eșalonat, în patru ani.

Anul trecut, catalanii au procedat identic cu alți trei jucători: Neymar, Mascherano și Busquets au primit un bonus cumulat de 64 de milioane de euro.

Barcelona, care se va baza astfel pe serviciile argentinianului până în 2021 i-a stipulat și clauza de prelungire opțională și asta nu depinde de numărul de jocuri sau alți parametri, ci de voința sa. Și fotbalistul este de principiu să evolueze până la vârsta de 33 de ani, după care se va decide dacă va mai continua pentru cel puțin un an sau va ocupa o poziție oficială în conducerea clubului catalan.

Actuala înţelegere dintre Lionel Messi şi FC Barcelona este valabilă până în 2018 şi, potrivit cotidianului AS, argentinianul ar fi respins prima propunere oficială de prelungire. Clubul i-ar fi oferit un salariu de 30-35 de milioane de euro.

Mișcarea a venit după o întrevedere dintre tatăl starului argentinian, Jorge Messi, și conducerea clubului de pe Camp Nou. Chiar dacă această primă încercare de reînnoire a eșuat, sursa citată susține că negocierile dintre club și tatăl lui Messi nu sunt încheiate, iar, săptămâna trecută cele două părți au ajuns la un consens.

Messi va semna un nou contract cu Barcelona, valabil până în 2022 și va încasa 48,5 de milioane de euro anual, urmând să fi cel mai bine plătit jucător din lume.