• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Au trecut două luni de când Barcelona a început sezonul, de la meciul tur din Supercupa Spaniei, împotriva Sevillei, iar fanii au început să devină nerăbdători cu noii sosiți, care nu au reușit însă să înscrie pentru formația catalană.

Lucas Digne și Denis Suarez au debutat încă din primul meci din Supercupa Spaniei, iar Andre Gomes și Samuel Umtiti au urmărit meciul de pe banca de rezerve. De atunci și până acum, nici unul dintre cei patru nu au înscris, iar în aceeași situație se află și ultimii sosiți Paco Alcacer și Jasper Cillesen. Dacă ultimul este goalkeeper, sarcina lui de-a apăra buturile Barcelonei a eșuat după ce echipa a pierdut surprinzător pe teren propriu cu nou-promovata Alaves, scor 1-2.

Chiar și în ceea ce îi privește pe Digne și Umtiti, sarcina lor principală nu este de a înscrie, dar cu toate acestea colegii lor din apărare, Pique și Mathieu, au marcat patru goluri, trei înscrise de spaniol și unul de către francez.

Fotbalist            Minute jucate
Jasper Cillessen   90
Samuel Umtiti    431
Lucas Digne       408
Andre Gomes     417
Denis Suarez      413
Paco Alcacer       224

Total                  1983

Până acum, Luis Enrique nu și-a pierdut răbdarea și s-a declarat mulţumit de transferurile realizate în această vară de FC Barcelona şi crede că formaţia catalană are cel mai bun lot din ultimii ani.

CÂT A CHELTUIT BARCELONA PE TRANSFERURI ÎN ACEASTĂ VARĂ

"Pe hârtie, avem cea mai puternică Barcelona din ultimii ani, dar dacă găsim un jucător care să se potrivească în echipă, cu atât mai bine. Multe depind de ceea ce este disponibil pe piaţă. Dacă poţi aduce jucători tineri la un preţ bun, ar fi ridicol să nu o faci. Perioada de transferuri e mereu deschisă, deci dacă vedem ceva ce ne place, vom face o mişcare.

Nou veniţii sunt foarte buni. Totul e bine şi deşi există mereu tendinţa de a lăuda noile transferuri, sunt foarte fericit cu jucătorii pe care i-am adus. Sunt peste aşteptările mele. Sunt jucători tineri, de calitate şi cu experienţă în spate. Însă trebuie să lupte din greu pentru un loc în echipă", a spus Enrique.