• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

După meciul foarte tensionat disputat miercuri între Barcelona şi Espanyol, în Cupa Regelui (4-1), Dani Alves, fotbalistul campioanei Spaniei, a acuzat presa că înveninează atmosfera, relatează AFP.

La câteva zile după meciul de campionat în care Espanyol a ţinut-o în şah acasă pe Barca (0-0), echipa antrenată de Constantin Gâlcă a jucat pe terenul mult mai prestigioasei sale rivale, care a învins-o cu 4-1 în turul optimilor de finală ale Cupei Spaniei.

Vineri, federaţia spaniolă l-a suspendat două meciuri pe Luis Suarez, atacantul uruguayan al Barcei, care i-ar fi insultat pe jucătorii lui Espanyol. Atmosfera tensionată din jurul acestui ultim derby l-a făcut să se înfurie pe coechipierul său Dani Alves.

Jucătorii blaugrana i-au acuzat pe rivalii lor de comportamente violente şi antisportive pe teren. O înregistrare difuzată de presa spaniolă l-a arătat pe portarul Pau Lopez călcându-l pe Lionel Messi când acesta era la pământ.

Dacă antrenorul Luis Enrique a preferat vineri, la conferinţa de presă, "să nu spună nimic" despre această polemică, atmosfera viciată a fost denunţată energic de fundaşul lateral Dani Alves, care a acuzat presa că înveninează conflictul.

"Am devenit obiecte folosite de presă în beneficiul său, ca să vândă ziarele", a scris brazilianul pe contul său Instagram. "Se vorbeşte din ce în ce mai mult de fotbal (...). Ce gunoaie nenorocite sunt", a adăugat el, referindu-se aparent la presă.

 

Într-un scurt comunicat, Barca s-a distanţat imediat de afirmaţiile lui Alves, recunoscându-i însă acestuia dreptul la libertatea de expresie.

”Jucătorul primei echipe a Barcelonei Dani Alves a publicat astăzi pe Instagram un text foarte critic la adresa mediilor de comunicare, ajungând să folosească expresii ofensatoare.

Dincolo de opiniile pe care jucătorul este liber să le exprime, FC Barcelona se vede pusă în situația de a clarifica faptul că nu este de acord, nici nu împărtășește expresiile ofensatoare publicate”, a indicat clubul.