• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Giovanni Simeone, fiul lui Diego Simeone, i-a făcut o "declarație de dragoste" clubului Atletico Madrid, antrenat de tatăl său.

VIDEO Genoa - Juventus 3-1. Duminică, atacantul a reușit o "dublă" pentru Genoa, care i-a administrat lui Juventus cea mai drastică înfrângere din ultimii 3 ani. Simeone junior și-a dublat numărul de goluri în Serie A TIM: până atunci, avea două reușite în sezonul său de debut în fotbalul european.

După prestația contra lui Juventus, Giovanni Simeone a intrat imediat în atenția tuturor. După ce a dezvăluit dialogul avut cu tatăl său înaintea meciului contra campioanei Italiei, atacantul a spus că i-ar plăcea să joace pentru Atletico Madrid. Atacantul în vârstă de 21 de ani s-a s-a născut în capitala Spaniei în 1995, în perioada în care tatăl său juca pentru Atletico (1994-1997).

"Mi-ar plăcea să joc pentru Atletico. Nu doar pentru felul în care clubul l-a tratat pe tatăl meu, ci și pentru felul în care cei de acolo au avut grijă de toată familia. Reprezintă un club mare și foarte umil", a declarat Giovanni Simeone, potrivit postului de radio Cadena Ser.

Atacantul în vârstă de 21 de ani și a crescut la juniorii lui River Plate (2008-2013), până să facă pasul la prima echipă, unde a jucat din 2013 până în 2016. A fost și împrumutat la Banfield (2015-2016), apoi a ajuns la Genoa, prima sa echipă din Europa.

"E greu să te adaptezi fotbalului italian. Nivelul este mult superior. Viteza și tehnica sunt diferite, nu doar la meciuri, ci și la antrenamente. Nu e ușor și trebuie să fii concentrat zi de zi", a mai spus atacantul de la Genoa.

4 goluri în 11 meciuri are Simeone junior în Serie A TIM, în primul său sezon în fotbalul din Europa.

12 meciuri și 10 goluri are Giovanni Simeone în naționala U20 a Argentinei, pentru care a debutat în 2015.

8 milioane de euro este actuala valoare de piață a lui Giovanni Simeone, potrivit site-ului transfermarkt.de.

3 milioane de euro a plătit Genoa pentru transferul lui Simeone junior de la River Plate.

VIDEO Rezumatul meciului Genoa - Juventus 3-1