• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Rafa Benitez a fost demis de Real Madrid după remiza, 2-2, cu Valencia, iar legenda ”blanco” Zinedine Zidane i-a luat locul pe bancă spaniolului. ”Zizou” a debutat cu un 5-0 contra lui Deportivo La Coruna, încheind partida în aplauzele fanilor de pe Santiago Bernabeu.

Luka Modric, unul dintre jucătorii de bază ai lui Real Madrid sub fiecare din ultimii trei antrenori, a analizat victoria lui Real Madrid și a elogiat schimbările aduse de noul antrenor. Invetibil, croatul l-a ”atins” pe fostul tehnician, chiar dacă i-a mulțumit acestuia pentru tot ce a făcut la echipă.

”Îmi pare rău pentru Rafa și mi-ar plăcea să-i mulțumesc pentru toată munca sa, dar dacă e să fiu sincer, văzând partida de azi, cred că schimbarea de antrenor a fost bună. Când pierzi, întotdeauna trebuie să fie cineva care plătește. Dar să fim onești, trebuie doar să comparați acest meci cu cele anterioare”, a spus Modric.

Mijlocașul de 30 de ani a explicat că atitudinea a fost cea care s-a schimbat în mandatul lui Zidane, față de cel al lui Benitez.

”Atitudinea echipei a fost diferită. Sperăm să continuăm așa. Jucăm mult mai rapid și funcționăm mai bine ca echipă, așa cum ar trebui să funcționăm întotdeauna. Azi am fost o adevărată echipă din primul minut, în apărare, la mijloc și în atac. Ne e mai simplu să jucăm atunci când avem mingea. Ceea ce am făcut diferit în meciul cu Depor a fost să presăm mai sus și să recuperăm mai multe mingi”, a mai spus croatul.

Real Madrid a recuperat 66 de mingi în partida cu Deportivo La Coruna, mult peste media de 54 de recuperări din perioada Rafa Benitez. Într-un singur meci, ”galacticii” au recuperat mai multe baloane: cu Levante (67).