• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Barcelona este la un pas să obţină transferul lui Jean Michael Seri, mijlocaşul de 26 de ani al lui Nice. Tehnicianul francezilor a oferit o declaraţie de ţinut minte când a fost întrebat despre iminenţa mutării jucătorului său la formaţia catalană.

Presa apropiată clubului de pe Camp Nou - sport.es şi mundodeportivo.com - a anunţat ieri la unison că Barcelona s-a înţeles cu Nice pentru transferul fotbalistului care a înscris 10 goluri în 72 de partide pentru Nice. Un jucător cerebral, capabil să facă ambele faze, Seri poate fi noul dirijor al catalanilor.

Chiar dacă potrivit ziariştilor iberici mutarea este o chestiune de ore, cel mult zile, Lucien Favre, antrenorul echipei din Hexagon s-a declarat extrem de surprins.

"Un transfer iminent al lui Seri la Barcelona? Pleacă? Voi vorbiţi serios? Nu îmi pot imagina viaţa fără el în echipă. Dar, atâta timp cât fereastra de transferuri e deschisă, orice e posibil. El a jucat toate meciurile la un nivel foarte bun, e un profesionist desăvârşit. Nu vă pot spune mai multe de transfer pentru că nu ştiu", a spus tehnicianul lui Nice, Lucien Favre, conform mundodeportivo.com.

Catalanii sunt pregătiţi să ofere 35 de milioane de euro în schimbul mijlocaşului de 26 de ani, care în sezonul trecut din Ligue 1 a marcat 7 goluri şi a oferit 9 pase decisive, având o contribuţie decisivă în clasarea echipei lui Lucien Favre pe locul 3.

Sport scrie că Seri poate fi urmaşul lui Xavi la Barça, jucătorul care, deşi nu este la fel de ofensiv precum Coutinho, are capacitatea de a controla mijlocul terenului, prin calităţile sale. În plus, este mult mai ieftin decât brazilianul de la Liverpool.

În această vară, de Seri s-au mai interesat alte cluburi importante din Europa, ca AS Roma, Paris St. Germain, Arsenal sau Liverpool, dar, la momentul actual, viitorul său pare să fie în echipa lui Ernesto valverde.