Lacrimile lui Vinicius nu l-au impresionat: ”E prea mult!”
Szachtar Donieck - FC Barcelona
Decizia finală în cazul lui Robert Lewandowski, care are pe masă o ofertă de 100.000.000€ / an
bataie 2
Exclusiv Dinamo - Petrolul, cu spectatori în tribune?! Solicitarea a fost făcută, totul ar trebui să fie doar o formalitate
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Sport Special

EXCLUSIV Salariu de 10 ori mai mare pentru Florin Andone la Cordoba

11.01.2016, 16:33

Florin Andone a explodat la Cordoba, devenind cel mai bun și cel mai iubit jucător din echipa andaluză. Astăzi, luni, 11 ianuarie, însuși președintele clubului alb-verde, Carlos Gonzalez, împreună cu Emilio Vega, directorul sportiv al echipei, au organizat o conferință de presă pentru a anunța prelungirea contractului decarului echipei cu doi ani, până în vara anului 2018.

andon
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

”Cifrele contractului sunt confidențiale, dar vă pot spune că Florin e printre cel mai bine plătiți jucători din lot, pentru că și-a câștigat pe teren acest drept. El a dorit să rămână, noi am dorit să rămână, așa că a fost ușor să ne înțelegem. E jucătorul nostru cel mai exponențial”, a spus președintele grupării de pe locul 2 în Segunda Division.

Clauză de reziliere de 20 de milioane de euro, dacă promovează Cordoba

Odată cu prelungirea contractului, s-au schimbat și datele acestuia. Astfel, dacă înainte de semnarea noii înțelegeri, Andone avea o clauză de reziliere de 6 milioane de euro, după prelungirea contractului, atacantul român va avea o clauză de 10 milioane de euro, care se va dubla automat la 20 de milioane în cazul promovării în Primera Division.

Și salariul internaționalului român a suferit modificări, dar mult mai spectaculoase decât clauza de reziliere. Conform noii înțelegeri, Florin Andone va câștiga 350.000 de euro pe sezon, fiind, la egalitate cu partenerul său din atac, veteranul Xisco Jimenez, cel mai bine plătit fotbalist din lot, în acord cu rolul și importanța sa în echipă. La fel ca și în cazul clauzei de reziliere, în cazul unei promovări, salariul românului va fi dublat, la 700.000 de euro pe sezon.

Egalul lui Xisco

Metoda e una obișnuită la Cordoba. Xisco (fost jucător la Deportivo și Newcastle) avea același salariu la echipa andaluză și înainte de promovarea în prima ligă, din 2014. Ajuns în La Liga, salariul său a fost majorat la 700.000 de euro, dar, tot conform contractului, a revenit la 350.000, după doar un sezon, după ce Cordoba a retrogradat. Asta deși Cordoba nu este un club sărac. În ciuda faptului că evoluează în Segunda, formația andaluză este în Top 3 al echipelor cu cei mai mulți bani din încasări tv, numai în acest sezon încasând circa 6 milioane de euro. 


”Promovat” de sârbul Miroslav Djukic în Primera

Astfel, Andone va câștiga odată cu prelungirea contractului de 10 ori mai mult decât o făcea înainte. Explicația? În 2014, când a fost adus de la Villarreal, care-l împrumutase în sezonul precedent la Atletic Baleare, în liga a treia, Andone trebuia să fie un transfer pentru echipa a doua a Cordobei. Astfel că salariul său a fost unul pe măsura ligii a treia, în jurul a 3000 de euro pe lună, adică 35.000-36.000 de euro anual. Norocul lui Andone s-a numit Miroslav Djukic, antrenorul de atunci al Cordobei, care obișnuia să urmărească meciurile și antrenamentele echipei secunde. Acolo l-a remarcat pe atacantul român, care a apucat să joace doar opt partide în Liga a treia, marcând două goluri, înainte să fie luat la echipa mare.

La prima echipă, sub bagheta și profitând de încrederea lui Djukic, Andone a făcut o jumătate de sezon fantastică în Primera, marcând cinci goluri în campionat și încă unul în Cupă. Deși a avut oferte astă-vară de a rămâne în La Liga, niciunul din cluburile care l-au dorit nu a ajuns la o înțelegere cu Cordoba, care i-a intuit potențialul de creștere și suma pe care o poate aduce în visteria clubului. Astfel că Andone a rămas și în liga secundă alături de clubul alb-verzilor, negociind încă de astă-vară, însă, o prelungire a contractului și o actualizare a salariului la nivelul noului său statut.

Idolul fanilor de pe Nuevo Arcangel

În vară, Andone a primit numărul 10, totala încredere a noului antrenor și promisiunea că în curând va primi un salariu pe măsură, drept recompensă că a decis să rămână. Deja idol al tribunelor de pe El Nuevo Arcangel, Andone a reușit să și-i apropie și mai mult pe fani în urma evoluțiilor senzaționale din acest sezon, în care a marcat deja 9 goluri, fiind golgheterul echipei și unul din primii trei golgheteri din liga secundă. În ultimul meci, victoria cu 3-1 în fața Mallorcăi (VIDEO), de duminică, 10 ianuarie, Andone a centrat la faza penalty-ului ratat de Fidel, a marcat un gol, a oferit assist-ul la al doilea și a mai înscris o dată, reușita fiindu-i însă eronat anulată pentru ofsaid.

Iar progresul său, atât ca evoluții, cât și ca importanță în lotul echipei, a culminat cu această prelungire de contract, dar și cu cuvintele antrenorului Oltra, ale directorului sportiv Emilio Vega și ale președintelui Carlos Gonzales. ”Florin este cel mai important fotbalist al nostru”, au spus toți trei, aproape într-o voce, iar românul le-a răsplătit încrederea pe măsură:

„Mulțumesc președintelui, lui Emilio și lui Mister pentru reînnoirea contractului. Sunt foarte recunoscător clubului și fanilor acestei echipe. Mi-ar plăcea să rămân aici pentru mult timp. Sper ca la finalul sezonului să sărbătorim împreună promovarea. Sunt un băiat modest, mă știți, și nu vă pot promite decât că eu voi munci în continuare la fel de mult și de dedicat.

Mereu am încercat să dau tot ce am mai bun pe teren, zi de zi, atât la meciuri, cât și la antrenamente. Aici este casa mea și sunt încrezător că aici va fi pentru mulți ani de acum înainte. Dar niciodată nu știi cât de departe poți ajunge și care îți sunt limitele. Încerc să dau echipei în continuare totul. Mi-a ieșit până acum foarte bine și sper să-mi iasă în continuare”.

Craioveanu crede că va pleca de la Cordoba

Cu toate acestea, nu este exclus un transfer al atacantului român, chiar dacă și-a prelungit contractul și în ciuda declarațiilor celor două părți la anunțul oficial. De altfel, Gică Craioveanu crede că această prelungire a angajamentului lui Andone ascunde tocmai o ofertă importantă pentru român, iar Cordoba nu face decât să încerce să scoată maximul dintr-o eventuală vânzare.

”Eu sunt un vulpoi bătrân la fotbal. În momentul în care înnoiești un contract, e pentru că președintele are ofertă bună pentru tine”, a spus Craioveanu, în direct la Digi Sport.

Etichete: contract , liga a doua , spania , la liga , clauza de reziliere , declaratii , salariu , prelungire , cifre , xisco , florin andone , 350.000 de euro


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat al lui Shani Louk a fost premiată
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat al lui Shani Louk a fost premiată

O imagine cu trupul dezbrăcat și mutilat al unei tinere plimbat de teroriștii Hamas în remorca unei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Recomandările redacției
bataie 2
Exclusiv Dinamo - Petrolul, cu spectatori în tribune?! Solicitarea a fost făcută, totul ar trebui să fie doar o formalitate

Gică Hagi are oferta pe masă! Agentul a plecat să negocieze contractul
WhatsApp Image 2024-03-15 at 20.40.20
Total neașteptat! Ce se întâmplă cu jucătorul FCSB-ului care "refuză să accepte că fotbalul s-a terminat pentru el"
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
”Eu am avut mereu bani. Mi-am permis mereu aroganțe”. Cum și-a gestionat milionarul viața de fotbalist
marica bani
Citește și
Exclusiv De ce Anghel Iordănescu nu îl sfătuiește pe Edi privind prelungirea contractului cu FRF
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
Foto Starul din La Liga și-a alimentat mașina de 450.000€ la o benzinărie low-cost
depay
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Xavi a ajuns în instanță, după ce a fost numit ”bufonul Europei” și ”antrenor cu metode criminale”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură