• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Lionel Messi a semnat un nou contract cu FC Barcelona săptămâna trecută și, astfel, clubul, care risca să-l piardă gratis pe argentintian, vara viitoare, poate răsufla ușurat. Decarul catalanilor ar fi trebuit să semneze noua înțelegere încă din vară, dar programul încărcat și, apoi, transferul lui Neymar la PSG au îngreunat situația, precizează Marca.

Inițial, Messi s-a înțeles cu Barcelona, în luna iunie, în privința unui contract valabil până în 2021, cu o clauză de reziliere de 300 de milioane de euro. Deși, în iulie, clubul a anunțat oficial acest lucru, jucătorul nu a apucat să-și pună semnătura pe contract. Acesta a fost plecat la echipa națională, apoi a urmat nunta sa, după care a plecat în vacanță.

La scurt timp după reunirea lotului, Neymar a plecat însă la PSG, iar cei de la Barcelona s-au panicat în momentul în care Al Khelaifi i-a plătit brazilianului clauza de reziliere de 222 de milioane de euro.

Au urmat momente dificile pentru catalani. În primul rând, aceștia s-au speriat că, dacă parizienii au plătit atât de mult pentru Neymar, n-ar fi o problemă pentru ei să achite 300 de milioane de euro și pentru Messi, adică suma care urma să echivaleze cu clauza din noul lui contract.

Astfel, întrucât nu voiau să-și piardă la fel principalul jucător, cei de la Barcelona au început să renegocieze cu tatăl argentinianului pentru a stabili o clauză mult mai mare. Discuțiile s-au prelungit însă mai mult decât sperau ei. Până la urmă, Messi a semnat un nou contract valabil până în 2021 și cu o clauză de 700 de milioane de euro.

În tot acest timp, catalanii s-au confruntat și cu un alt efect al transferului lui Neymar. Prețurile de pe piață au început să crească și, ca atare, Barcelona a ajuns să-l ia pe Ousmane Dembele cu o sumă mult mai mare decât cea pe care Borussia Dortmund spera să o obțină la începutul verii. Dacă nemții voiau inițial aproape 90 de milioane de euro, aceștia ar putea încasa, în total, aproape 150 de milioane de euro, cu tot cu bonusuri.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT