• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Președintele La Liga, Javier Tebas, a anunțat că își dorește ca anumite meciuri din prima divizie spaniolă să se dispute și în afara granițelor țării, pentru a crește popularitatea campionatului. Această variantă a fost luată în calcul, după succesul pe care l-a avut meciul amical dintre Real Madrid și Barcelona disputat la Miami, în luna iulie.

La Liga este un spectacol global și vrem să creștem imaginea internațioanlă. Ca parte a acestui efort, discutăm despre opțiunea de a juca anumite meciuri în afara Spaniei. Aceste discuții sunt abia în formă incipientă, dar noi susținem ideea”, a declarat Javier Tebas.

O astfel de idee a fost analizată și de șefii din Premier League, în urmă cu mai mulți ani, însă, în cele din urmă, în 2008, ea a fost abandonată. Acum, se pare că spaniolii vor să facă acest pas înainte englezilor.

Ibericii se gândesc să mute anumite meciuri din Spania în țări precum Statele Unite sau China, lucru care s-a mai întâmplat și ligile nord-americane. Spre exemplu, în trecut, anumite meciuri NFL (liga nord-americană de fotbal american) s-au disputat la Londra.

Printr-o astfel de mișcare, La Liga și-ar dori să reducă distanța care o desparte din punct de vedere financiar de ligi precum Premier League sau Ligue 1. În 2016, divizia din Anglia a avut venituri de cinci miliarde de euro, în timp ce ibericii au încasat doar 2,4 miliarde de euro. În plus, La Liga a primit o mare lovitură din partea francezilor, după ce PSG l-a transferat pe Neymar de la Barcelona.

Până acum, în fotbalul european, italienii și francezii au ales în mod constant, în ultimii ani, să mute Supercupele în afara granițelor.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT