• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

După ce a ajuns cel mai bun marcator din istoria lui Manchester City, Sergio Kun Aguero este mai aproape ca niciodată de un transfer la Real Madrid, potrivit britanicilor de la The Guardian, care anunță că formația de pe Santiago Bernabeu va face o mișcare decisivă în această iarnă.

Chiar dacă vestea e prezentată la stadiul de zvon, a fost avansată inclusiv suma de transfer pe care ar urma să o propună campioana Spaniei și a Europei: 70 de milioane de euro. 

"Seceta" din atacul lui Real Madrid l-a făcut pe Florentino Perez să caute cu disperare o soluție viabilă încă din următoarea perioadă de transferuri. Variantele transferurilor lui Neymar, Harry Kane și Paulo Dybala sunt mai debrabă pentru vară, caz în care partea a doua a sezonului ar rămâne la fel ca până acum, iar cifrele nu sunt deloc încurajatoare. În primele 12 etape din La Liga, Benzema (8 meciuri) și Cristiano Ronaldo (8 meciuri) au câte un gol marcat, iar Bale are două (în 5 meciuri, lipsind în majoritatea din cauza accidentărilor tot mai dese).

Pe 1 noiembrie, Sergio Kun Aguero a devenit cel mai bun marcator din istoria de 123 de ani a clubului Manchester City. L-a depășit pe Eric Brook, cel care în urmă cu 79 de ani marcase de 177 de ori în tricoul "cetățenilor". Între timp, atacantul argentinian a ajuns la 179 de goluri pentru formația antrenată în acest moment de Josep Guardiola.

Manchester City "merge ceas" în acest sezon, iar Guardiola își permite chiar să nu îl folosească deloc în unele meciuri pe Aguero, așa cum a fost cazul la ultimul joc, câștigat cu 2-0 de liderul Angliei în fața lui Leicester City.

The Guardian a anunțat că Real Madrid a pregătit aproximativ 70 de milioane de euro (63 de milioane de lire sterline) pentru transferul lui Aguero (29 de ani). Britanicii susțin că Perez se bazează pe faptul că șeicii de pe Etihad Stadium ar fi mai mult decât încântați să încaseze o asemenea sumă pentru argentinian, în condițiile în care se pregătesc să îl ia pe Alexis Sanchez de la Arsenal. Mișcarea i-ar putea ajuta pe "cetățeni" și în privința fair-play-ului financiar, care în ultimii ani a reprezentat o problemă pentru șeici.