• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

FC Barcelona va fi una dintre instituțiile care va intra, marți, în grevă generală, după incidentele care au avut loc duminică, în ziua în care a avut loc referendumul pentru independența Cataloniei, care fusese declarat ilegal de Guvernul de la Madrid și pe care autoritățile spaniole au încercat să-l blocheze.

Conform Digi 24, nu mai puțin de 44 de organizații, printre care principalele sindicate și asociații pro-independență din comunitatea autonomă din nord-estul Spaniei, au făcut demersurile necesare pentru o zi de grevă generală, iar clubul de pe Camp Nou a răspuns pozitiv acestui apel.

FC Barcelona se alătură grevei care va avea loc la nivelul întregii țări pentru democrație și, prin urmare, clubul va fi închis mâine. Niciuna dintre echipele profesioniste sau de tineret ale Barcelonei nu se vor antrena mâine la Ciutat Esportiva”, a anunțat Barcelona, luni, pe contul oficial de Twitter al clubului.

Greva la care va participa și FC Barcelona nu va afecta însă cu nimic activitatea primei echipe, având în vedere că următorul meci oficial al formației antrenate de Ernesto Valverde va fi programat la finalul săptămânii următoare (motivul îl reprezintă pauza provocată de meciurile echipelor naționale din preliminariile Cupei Mondiale).

Duminică, atunci când referendumul catalogat ilegal a avut loc, poliția spaniolă a încercat să-i împiedice pe catalani să voteze. Acest lucru a condus la apariția mai multor incidente, iar FC Barcelona a dorit să amâne meciul cu Las Palmas. Liga spaniolă a refuzat însă acest lucru, iar partida a avut loc, în cele din urmă, fără spectatori.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT