craiova
OUT! Primul jucător care pleacă de la Universitatea Craiova după instalarea lui Costel Gâlcă
galca la craiova 2
Prima zi, prima problemă pentru Costel Gâlcă la Universitatea Craiova
lobont-3
Bogdan Lobonț a rămas fără cuvinte când a fost întrebat despre derby-ul cu FCSB. ”Mai este ceva de spus?”
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 5 Superliga: Hermannstadt-Botosani
Play-out

Fanii lui Espanyol, la picioarele lui Gâlcă: ”Îți mulțumim că ne-ai redat derby-ul”

03.01.2016, 11:06

Un egal cât o victorie a reușit Espanyol în fața rivalei Barcelona, în fața căreia nu mai izbutise să ia puncte de patru ani. ”Papagalii” alb-albaștri au devenit prima echipă din acest sezon în fața căreia trupa blaugrana nu a reușit să marcheze și prima după 30 de meciuri consecutive cu gol marcat de elevii lui Luis Enrique.

fani espanyol
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Dincolo de remiza scoasă de Espanyol pe Cornella-El Prat, echipa lui Costel Gâlcă a impresionat prin faptul că nu a cedat în fața mai titratei rivale din oraș, având suficiente ocazii de a marca, ba chiar a fost la un pas să-și adjudece toate cele trei puncte în prelungirile partidei, la ultima ocazie a meciului.

Toate acestea i-au făcut pe fanii lui Espanyol să cadă la picioarele românului, după doar patru meciuri pe banca echipei. Rețelele de socializare au fost efectiv inundate de mesaje de admirație, de laude și de mulțumiri adresate tehnicianului român, iar ”Espanyol” a devenit ”trending topic mondial” pe Twitter (a fost cel mai discutat subiect pe rețeaua de microblogging la un moment dat, în întreaga lume).

Mai mult, suporterii ”papagalilor” au inventat și un ”hashtag” pe rețeaua socială amintită: #Galcastyle (Stilul Gâlcă). Românul e apreciat și de fani ai Barcelonei și ai Realului. Aceștia din urmă nu au ezitat să-l propună chiar pe fostul tehnician al Stelei ca antrenor în locul lui Rafa Benitez.


Nu doar abordarea curajoasă și rezultatul important scos în fața rivalei din oraș au făcut ca fanii să fie cuceriți de Costel Gâlcă. Printre motivele pentru care aceștia s-au declarat impresionați s-au aflat multe altele.

Cele cinci motive pentru care Gâlcă i-a impresionat pe fanii ”papagalilor”:

1. Abordarea tactică foarte curajoasă

Gâlcă a schimbat sistemul de joc, de la 4-2-3-1 la 4-4-2, cu Asensio lângă Felipe Caicedo în atac și cu Diop la închidere, lângă Joan Jordan, un tânăr de doar 21 de ani, titularizat în premieră într-un meci de La Liga în acest sezon. Cum Jordan vine de la echipa a doua a clubului, din propria academie, gestul a fost pe placul suporterilor care văd în Gâlcă un tehnician care dă șanse tinerilor din propria pepinieră.

Odată cu schimbarea sistemului, Gâlcă și-a permis să atace Barcelona, lucru cu care fanii ”papagalilor” nu mai erau obișnuiți în ultimii ani. ”Dacă doar te aperi în fața Barcelonei, ești pierdut”, avertizase Gâlcă înainte de meci, dezvăluindu-și intențiile. ”Barcelona ne-a dominat doar 15 minute”, a remarcat tot el la finalul partidei, nemulțumit totuși de ratările elevilor săi.

2. Nu se mulțumește cu puțin, nici cu un egal smuls Barcelonei

Fanii au apreciat faptul că, la finalul partidei, în loc să se declare mulțumit cu o remiză în fața atotputernicei Barcelona, cu atât mai mult cu cât a fost primul antrenor care reușește să nu primească gol de la trupa blaugrana în acest sezon, în toate competițiile, Gâlcă s-a declarat satisfăcut doar de atitudinea jucătorilor săi.

„Nu sunt mulțumit de cum ne-am prezentat în ofensivă. Aș vrea mai mult”, a spus Gâlcă, spre surprinderea fanilor și a jurnaliștilor, care au făcut imediat comparația cu Paco Jemez, antrenorul lui Rayo Vallecano, care după înfrângerea cu 1-6 în fața Barcelonei a declarat că pleacă mulțumit.

3. A răspuns întrebărilor în catalană în limba castiliană

Nu e un secret că fanii lui Real Espanyol - așa cum o spune și numele echipei - sunt naționaliști spanoli și ”regaliști”, spre deosebire de suporterii Barcelonei, care sunt pro-independența Cataloniei și antimonarhiști.

De aceea, când la conferința de presă Gâlcă a preferat să răspundă în limba spaniolă întrebărilor primite în limba catalană - limbă pe care e clar că o înțelege și probabil o și vorbește foarte bine -, fanii au fost din nou în extaz. ”Sunt unul de-al vostru”, le-a spus Gâlcă la numirea pe banca echipei. Acum, le-a și arătat-o suporterilor ”papagalilor”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

4. A promovat tineri și jucătorii ignorați de fostul tehnician

Faptul că l-a titularizat pe Jordan (21 de ani) - un produs al academiei lui Espanyol - este doar un exemplu al faptului că Gâlcă arată că pune preț pe jucătorii locali și pe tineri.

Burgui (22 de ani), atacantul împrumutat de la Real Madrid II, fusese folosit în 13 meciuri până acum, în acest sezon, dar doar ca rezervă pe final de meciuri. Cu Barcelona, a fost titular pentru prima dată la Espanyol, în campionat.

Mai mult, nu s-a temut să improvizeze. Victor Alvarez, mijlocaș de bandă sau chiar extremă în meciurile precedente, a fost folosit fundaș stânga, iar la final Gâlcă s-a declarat mulțumit de randamentul tânărului de 22 de ani.

5. A readus fanii în tribune, alături de echipă

Zeci, sute de mesaje pe rețelele de socializare ale fanilor lui Espanyol spuneau același lucru după remiza cu Barcelona: ”Îți mulțumim, Gâlcă, pentru că ne-ai redat onoarea în derby”. La rândul său, antrenorul român a făcut o plecăciune în fața suporterilor: ”Voiam să le demonstrăm fanilor că meciul de la Sevilla a fost un accident, o excepție. Trebuie să le arătăm determinare, luptă și sacrificiu”.

Mai mult, atât la sosirea la Barcelona, cât și de mai multe ori de atunci încoace, Gâlcă a declarat că ”trebuie să aducem fanii înapoi lângă echipă. Sunt foarte importanți pentru noi”. La partida cu Barcelona, suporterii au fost acolo, alături de favoriți, iar reacțiile lor de după meci arată că s-a produs o reconciliere între echipă și suporteri.

Doar o parte din mesajele de pe rețelele de socializare ale fanilor lui Espanyol:

”Ce super-meci al acestui Espanyol al lui Gâlcă. Mi-a plăcut totul: sacrificiu, solidaritate, fotbal de calitate”

”Ce bun e Gâlcă!!!!!!”

”Perfectă așezarea lui Gâlcă. Perfectă!”, ”Poate să facă orice ar face Gâlcă anul acesta, pe mine deja m-a cucerit”

”Espanyol, enormă! Gâlcă, genial!”

”Remiză justă. Ia aminte, Luis Enrique, că te așteaptă o ”dublă” eliminatorie împotriva acestui grandissim Espanyol al lui Gâlcă”

”Gâlcă a venit la Espanyol pentru a se transforma în Constantin cel Mare. E pe drumul cel bun. Mândrie”

”Așa arată un derby! Mulțumesc, Gâlcă!”

”Espanyol cu Gâlcă e cu totul altceva”

”Să-i facem statuie lui Gâlcă pe Cornella!”

”Egal cu savoare de victorie. Mulțumim, Gâlcă!”

”Partidă enormă, Espanyol! Respectele mele lui Gâlcă, nu credeam că vom face un meci chiar atât de bun. Curajoși și ofensivi. Ați făcut o treabă excelentă”

”Incredibilă echipa lui Gâlcă în apărare. Nu avea un plan foarte special, dar trebuie să subliniem intensitatea maximă pe toată durata partidei”

”Constantin Gâlcă nu are o presă atât de bună, nici amici ziariști ca Sergio Gonzalez, dar uite ce face...”

”Atitudine 100%. Rezultat care ne dă speranțe pentru viitor. Cu Gâlcă e clar că ceva s-a schimbat”

”Mulțumim, Gâlcă, pentru că ne-ai redat derby-ul”

”Partidă uriașă a lui Espanyol, care a blocat complet cea mai bună echipă din lume. Gâlcă știe foarte bine ce face”

”De ce ai venit atât de târziu, Gâlcă!? Felicitări pentru dăruire și curaj ție și jucătorilor tăi”

”Sergio e la ani lumină în urma lui GÂLCĂ, acum ne mai trebuie două-trei transferuri și gata”

”Mulțumesc echipei! Sunt mândră de ce am văzut. Trebuie să recunosc că, odată cu Gâlcă, totul s-a schimbat”

”Constantin Gâlcă nu s-a temut și din primul minut a atacat-o pe Barcelona. Intensitate, forță și, mai ales, generozitate în efort. Grande Espanyol”

”Aplauze pentru Gâlcă, nu-mi amintesc un Espanyol care să-i facă față Barcelonei de pe vremea lui Pochettino”

”Nemaipomenit Espanyolul lui Gâlcă în fața Barcelonei. Partidă uriașă făcută de Dipo și Jordan în zona mediană. Le-a lipsit doar precizie în față”

”Impecabilă așezarea lui Gâlcă. Un Espanyol neobosit, cu un plan foarte bun, ordonat, rapid în retragere”

”Nu pot să cred. Gâlcă e un antrenor la fel de bun pe cât era executant de lovituri libere”

”Acest rezultat demonstrează că La Liga este cea mai bună competiție de durată din lume. Efectul Gâlcă a fost magnific”

”Gâlcă a făcut dintr-o echipă slabă în apărare și prost structurată în atac o echipă foarte bine formată în apărare și tot mai bună pe atac”

”Să fie Gâlcă Simeone al lui Espanyol? A început bine, în orice caz, echipa a afișat o cu totul altă față după venirea sa”

”Chiar dacă astăzi Barcelona nu a făcut cel mai bun meci al său, Espanyolul lui Gâlcă știe foarte clar ce joacă, lucru care cu Sergio cred că se pierduse”

”Unsprezecele de gală al Barcelonei n-a putut cu echipa lui Gâlcă”

”Justificată aducerea lui Gâlcă. Sezonul e salvat”

”Gâlcă i-a redat entuziasmul și forța unei echipe și unor fani condamnați să lupte pentru evitarea retrogradării”

”Buget de 50 de ori mai mic și a jucat ca o echipă foarte organizată și bine aplicată. Foarte bine, Gâlcă! Foarte bine, Espanyol!”

”Nu Pochettino era Simeone al nostru. Era Gâlcă!”

”Espanyol va fi foarte ok dacă va continua să joace așa. Luptă, organizare, toate aduse de Gâlcă. Sergio nu era capabil de niciuna”

”Introducerea lui Diop în schema lui Gâlcă a fost cheia meciului. Mijlocașul central s-a impus fizic în fața mijlocașului central al Barcelonei”

”Gâlcă, foarte curajos. Schimbări ofensive, cum îmi place”

”Foarte intens primul derby dintre cele trei care ne așteaptă. Constantin Gâlcă și Espanyol au motive să fie bucuroși. S-a relansat campionatul”

”O schimbare de antrenor este uneori soluția potrivită. Gâlcă la Espanyol este exeplul perfect”

”A venit un antrenor nou și le-a zis jucătorilor că vrea curaj și determinare, iar fotbalul bun va veni. E ceea ce a făcut Gâlcă. Și de asta aveam nevoie”

”Îmi place foarte mult Gâlcă de când a venit la Espanyol. Antrenorul român îi poate da multe lucruri bune acestei echipe”

”Ce gust plăcut mi-a lăsat acest derby. Multă intensitate, alternative și un Espanyol care a dat totul. Gâlcă e fantastic”

”Gâlcă e noul Cholo!”

”Sunt impresionat de abordarea tactică a lui Gâlcă (similară cu cea a lui Deportivo), dar cel mai important, această echipă este una care a trăit pentru derby”

”Ce mari sunteți! Gâlcă și domnul Chen, cele mai bune lucruri care ni s-au întâmplat în ultimul an”

”Gâlcă își face autocritica în ciuda faptului că a făcut un meci enorm. E un dandy”

”Gâlcă își face autocritica după un meci ca ăsta? Ce antrenor avem!”

”Gâlcă a fost un crack ca jucător, iar acum a reușit să-i oprească pe cei de la Barcelona de la primul meci. Îți mulțumim că ai venit!”

”Îmi place foarte mult de Gâlcă, atât pentru abordarea tactică atât de curajoasă cu Barcelona, cât și pentru faptul că răspunde în castiliană când este întrebat în catalană la conferința de presă”

”Gâlcă: Schimbările mele vor fi mereu ofensive, dacă nu se întâmplă ceva extraordinar. Îmi place ce aud!”

”Ce-mi place mult la Gâlcă este că e autocritic și mereu joacă ofensiv”

”Gâlcă face show și la conferința de presă. Ce tare!”

”Gâlcă nu e mulțumit cu o remiză în fața Barcelonei, în timp ce Paco Jemez a declarat că pleacă mulțumit după ce a pierdut cu 6-1. Dați-mi mai mulți de Gâlcă”

”Ziariștii sunt în stare de șoc. Se așteptau la un Gâlcă euforic și au dat peste un antrenor care cere mai mult de la jucătorii săi în atac. Hehehehe”

”Gâlcă va face un Espanyol de Europa League sau cel puțin unul competitiv. Chinezul va pune banii pe masă”

”Cu Sergio așa ceva nu se întâmpla niciodată. Gâlcă este omul potrivit pentru a schimba asta și deja o face”

”Ce bine ar fi ca răbdarea și timpul să-l lase pe Gâlcă să facă ce a început. E senzațional să ai pe bancă un antrenor cu asemenea idei”

”Jurnaliștii Barcelonei către Gâlcă: de ce le-ați pus atâtea probleme Barcelonei? De ce nu jucați cum vrea Barca?”

”Sunt foarte încântat de așezarea tactică a lui Gâlcă. Sunt un fan al #GalcaStyle”

”Meciul făcut de Espanyol ar trebui pus la școlile de fotbal. Presiune sus, ambiție, luptă și inimă. Fotbal revoluționar. Bravo, Gâlcă”

”Partidă foarte inteligentă făcută de Gâlcă. A reușit să neutralizeze Barcelona, care a suferit mai mult decât credea”

”O echipă cu asemenea poftă de fotbal, cu asemenea dorință de a câștiga, cu asemenea spirit de luptă ne va da multe bucurii. Bravo Gâlcă. Exigent. Foarte bun la schimbări”

”Ce schimbare la echipă: direcție, motor, idei. Aceasta e calea. Grande Gâlcă”

”Îmi pare rău pentru Sergio, dar nu știa să abordeze meciurile mari. Gâlcă a știut să o facă și să motiveze grupul”

”Îți mulțumim, Gâlcă, pentru că ne-ai făcut să credem din nou în derby”

”Gâlcă vorbește despre fotbal. De mai bine de doi ani nu s-au mai auzit argumente tactice la conferința de presă pe aici. Asta e marea diferență dintre unul și celălalt”

”Nu putea începe mai bine era Gâlcă. De cât timp nu am mai văzut atât de uniți echipa și fanii”

”Sunt fan Barcelona și vreau mereu să câștige echiupa mea, dar azi Espanyol i-a făcut față și așezarea lui Gâlcă, armele sale, i-au funcționat”

”Ăsta este Espanyol. Mulțumesc, Gâlcă, că ne-ai redat esența acestei echipe, tari în apărare, puternici în față”

”Mulțumit de atitudine, dar vreau mai mult! Gâlcă e genial! Neconformist. Mr. Chen, pune banii pe masă și dă-i jucători lui Gâlcă și vom triumfa”

”Multe mulțumiri lui Gâlcă pentru că ne-a redat onoarea într-un derby. Și dacă Cupa e marea noapte a noastră?”

”Mă încântă discursul ambițios al lui Gâlcă. Chiar și după egal, voia să aibă mai multe ocazii și să țină mai mult mingea. Fotbalul său total ne va aduce multe bucurii”

”Ieri m-am temut, după ce l-am auzit pe Gâlcă vorbind în conferința de presă. Acum mă bucur că a abordat derby-ul așa cum a făcut-o. Așa arată un derby!”

”Se aude că Constantin Gâlcă îl va înlocui pe Rafa Benitez”

”Constantin Gâlcă la Real Madrid!”

”Lui Gâlcă i-au trebuit 3 meciuri, prietene, iar noi, de 6 luni cu Benitez...”

Vezi mai jos rezumatul meciului Espanyol-Barcelona 0-0:


Etichete: fani , espanyol , twitter , costel galca , retele de socializare , impresionat , antrenor roman , top cinci motive


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
bianca-censori
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Recomandările redacției
lobont-3
Bogdan Lobonț a rămas fără cuvinte când a fost întrebat despre derby-ul cu FCSB. ”Mai este ceva de spus?”

"Răzbunarea" lui Guardiola: 3 jucători de clasă mondială la City, pentru a nu mai pierde iar Liga Campionilor!
Manchester City Training Session And Press Conference
Foto Agitație în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat o jurnalistă, deși fiecare e căsătorit cu o altă persoană
vincenzo italiano vanessa baleardi (12)
Live Video&Text Hermannstadt - Botoșani 0-0, ACUM, la DGS1. Cu o victorie, moldovenii ies din ”zona roșie”
FOTBAL: AFC HERMANNSTADT SIBIU - AFC BOTOSANI, SUPERLIGA SUPERBET (28.01.2024)
Citește și
”Revoluție” la Universitatea Craiova! Gâlcă și Rotaru fac curățenie: doar 5 jucători sunt de neatins
costel-galca
Costel Gâlcă a spus cum va gestiona relația cu Mihai Rotaru în privința deciziilor tehnice: ”O să fiu clar”
Vejle Boldklub - FC Copenhagen, 3F Superliga, football, Denmark, Vejle
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Adrian Mutu, ofertă pe bani grei din străinătate! A cerut un salariu uriaș!
Adrian Mutu, ofertă pe bani grei din străinătate! A cerut un salariu uriaș!
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
Costel Gâlcă a dezvăluit că a vrut să transfere un jucător de la Universitatea Craiova în La Liga
galca la craiova 2

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”