• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Florin Andone este în continuare fără gol în noul sezon de Primera. Atacantul a evoluat în toate cele 7 partide pentru Deportivo La Coruna și deși nu a dus lipsă de ocazii nu a reușit să marcheze.

Jucătorul de 23 de ani este însă încrezător că va reuși să marcheze și susține că nu este afectat mental.

”Eu sunt foarte tare mental, sunt sigur că va veni momentul să înscriu pentru că toată viața mea, în fiecare an am dat goluri și nu va fi anul ăsta, anul în care să nu dau gol. Sunt încrezător, am încrederea colegilor, am încrederea staff-ului, sunt foarte ok și foarte încrezător”, a declarat Andone.

Vârful a încercat să găsească și o explicație a faptului că nu a reușit să marcheze până în acest moment.

”Fiecare meci e o ocazie de a înscrie, fiecare meci e o oportunitate pentru mine de a avea o prestație bună, de a-mi ajuta colegii. Cine a urmărit meciurile mele de la Deportivo de anul acesta își poate da seama că nu am dus lipsă de ocazii sau că nu am muncit sau nu mi-am dorit.

Din păcate am și altă echipă în față, alta echipă care să-și îndeplinească obiectivele, avem și portari care sunt foarte buni. Mi-au parat câteva ocazii, mi-au și anulat eronat un gol”, a mai Florin Andone.

Deportivo La Coruna a plătit pentru Andone 4,7 milioane de euro și 30% dintr-un transfer ulterior. Internaționalul român a devenit astfel cel mai scump transfer făcut de galicieni în ultimii 9 ani, și totodată cel mai scump jucător vândut de Cordoba în toată istoria clubului andaluz.