• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Costel Gâlcă a avut un impact imediat asupra jucătorilor lui Espanyol, antrenorul român fiind lăudat de unul dintre puștii pe care i-a titularizat după venirea sa pe banca catalanilor. Acesta spune că ideile tehnicianului român au cucerit vestiarul.

Joan Jordan are 21 de ani și a jucat în ultimele două partide de campionat, cu Sevilla și Barcelona, după ce mai fusese pe teren o singură dată în acest sezon, la final de septembrie. Crescut de Espanyol, mijlocașul e unul dintre pariurile lui Gâlcă.

“Cred că în ultimele două, trei săptămâni echipa a evoluat la aspectul jocului, tactic, mental și peste toate la încredere. Echipa crede acum în ceea ce face și asta e vital. Asta ne-a împins înainte și suntem nerăbdători acum.”, a declarat Jordan, într-un interviu pentru Diario La Grada.

Întrebat cum l-ar descrie pe Gâlcă, jucătorul a răspuns: “E o persoană foarte naturală, comunicativă, analitică, care știe ce să ceară și cum să obțină, în niciun moment nu speculează ceva. E foarte clar cu noi toți și a venit aici cu o idei despre fotbal care au cucerit vestiarul. Tuturor ne place această filosofie, acest nou sistem ofensiv care vrea să ne atragă pe toți. Adevărul este că echipa e foarte receptivă și foarte atentă cu Gâlcă. Sunt sigur că pe măsură ce va trece timpul vom fi mai puternici ofensiv.”

La rândul său, tehnicianul a vorbit sâmbătă, înainte de disputa cu Eibar, din etapa a 19-a a La Liga: “Când jucăm cu echipe mari, concentrare e mereu mai bună decât cu alți adversari. Contra lui Eibar, vrem să jucăm cu aceeași intensitate și aceeași concentrare ca în derby-uri.”

Eibar - Espanyol se joacă duminică, de la ora 19:15, și va fi transmis în direct de Digi Sport 2. Cele mai importante faze vor fi VIDEO în timp real pe digisport.ro și pe m.digisport.ro.