• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

UPDATE Ora 10:55: Costel Gâlcă a semnat cu Al Taawon! Tehnicianul român s-a înțeles cu șefii clubului saudit pentru un salariu de un milion de dolari pe an. Înțelegerea se întinde pe doi ani, plus opțiune de prelungire pe încă unul.

Secundul lui Gâlcă va fi Dumitru Uzunea, care i-a fost colaborator atât la Steaua, în sezonul în care roș-albaștrii au reușit tripla titlu - Cupa României - Cupa Ligii, cât și la Espanyol Barcelona.

Pe lângă salariul de un milion de dolari pe an, Gâlcă va avea și bonusuri de obiectiv: 500.000 de dolari în cazul câștigării titlului și 350.000 de dolari pentru cucerirea Cupei Prințului.


UPDATE 01:37 Conform unor informaţii obţinute de reporterii Digi Sport, formaţia care l-a convins pe Gâlcă e Al Taawon (Arabia Saudită).

Oficialii clubului i-au promis românului un contract de un milion de dolari pe an, misiunea fiind să readucă, pentru început, echipa pe linia de plutire. După cinci etape, deşi ambiţiile erau mari, saudiţii se află în subsolul clasamentului, cu doar patru puncte acumulate.

La Al Taawon, Gâlcă îi va lua locul bosniacului Kalezic, sosit în vară de la Roda. Tehnicianul nostru va avea ocazia să colaboreze cu Ricardo Machado, fost jucător în Liga 1 la FC Braşov şi Dinamo.

Părţile s-au înţeles asupra celor mai multe dintre detaliile contractuale, în acest moment lipsind doar semnătura de pe acte.  

La Al Taawon, Gâlcă îl va avea secund pe Dumitru Uzunea.

Costel Gâlcă e al 4-lea antrenor român din istoria clubului din Arabia Saudită, după Gheorghe Mulțescu (iulie 2010 - decembrie 2010), Florin Motroc (decembrie 2010 - decembrie 2011) și Grigore Sichitiu (decembrie 2011 - aprilie 2012).


Costel Gâlcă e foarte aproape să bată palma cu o echipă din zona ţărilor arabe. Informaţia a fost prezentată în exclusivitate în cadrul emisiunii Fotbal Club, de pe Digi Sport 1, cu menţiunea că încă nu se ştie numele grupării.

Liber de contract după despărţirea de Espanyol, Gălcă este gata de o nouă provocare, într-o parte a lumii în care antrenorii cu nume sunt momiţi cu sume impresionante. Conform informaţiilor Digi Sport, tehnicianul român e în drum spre Emirate, unde sunt şanse mari ca duminică să semneze contractul.

Gâlcă a mai fost şi în trecut în vizorul oficialilor arabi, însă a refuzat ofertele, menţionând că îşi doreşte să îşi construiască o carieră în fotbalul din Vest. Perioada de inactivitate din ultimul timp a pus presiune pe el, lucru recunoscut în direct la Digi Sport de curând.

"Au fost ceva discuţii, dar nu cum am vrut eu. E foarte greu să mergi undeva unde vrei să găseşti tot. Am mai vorbit în Liga 1, dar le-am spus că vreau să lucrez în afara ţării. Eu îmi doresc să antrenez cât mai repede, e foarte important pentru mine. Am nevoie de continuitate, de antrenamentele de zi cu zi, e foarte important să ai experienţă, să gestionezi situaţii. Vreau să continui să antrenez afară”, a spus Gâlcă la Digi Sport Matinal, acum mai puţin de două săptămâni.

Costel Gâlcă a semnat cu Espanyol Barcelona în decembrie 2015, într-un moment extrem de delicat pentru echipa catalană. Românul l-a înlocuit atunci pe Sergio Soriano și a debutat cu dreptul: Espanyol cu Gâlcă pe bancă a trecut cu 2-1 de Levante, într-un meci din Cupa Regelui Spaniei. Campion cu Steaua în sezonul 2014-2015, Costel Gâlcă a terminat în La Liga, cu Espanyol, pe locul 13.

Antrenorul român a condus echipa catalană în 26 de jocuri în toate competițiile din acest sezon. 8 victorii, 13 înfrângeri și 5 remize e palmaresul lui Gâlcă pe banca lui Espanyol.

Înainte de antrena în Spania, Gâlcă s-a remarcat la Steaua, în sezonul 2014-2015, la finalul căruia a câștigat toate trofeele puse în joc, titlul în Liga 1, Cupa României și Cupa Ligii.