• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Constantin Gâlcă va încerca să obţină cea de-a doua victorie în La Liga ca antrenor al lui Espanyol pe terenul lui Getafe. Nu va fi o misiune simplă pentru echipa lui Gâlcă: Getafe a pierdut doar două meciuri acasă în actualul sezon.

Cu o singură victorie în La Liga de când a preluat-o pe Espanyol, Gâlcă speră să nu plece cu mâna goală de la Getafe. Trupa din orășelul din sudul Madridului este un adversar redutabil pe propriul teren, unde a pierdut doar de două ori și a primit numai șase goluri în zece partide.

”Getafe este o echipă compactă, care nu lasă spații între linii și, dacă nu mă înșel, este neînvinsă de cinci sau șase meciuri pe propriul teren. Vreți sau nu, va fi puțin complicat”, a declarat antrenorul român la conferința de presă premergătoare partidei de duminică, 17 ianuarie, de la ora 19:15, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro.

După meciul cu Getafe, pentru Espanyol vor urma partide de foc cu Villareal şi Real Madrid.

”Sigur că este presiune, urmează meciuri foarte dificile, dar, repet, cel mai important și cel mai dificil este acesta cu Getafe. Este important să scoatem puncte, pentru că nu am reușit asta cu Eibar, etapa trecută. Cele trei puncte sunt vitale pentru viitorul echipei și pentru încrederea jucătorilor”, a mai spus Costel Gâlcă.

Tehnicianul român va putea conta, spre deosebire de meciul trecut, cu Barcelona, în Cupa Regelui, pe Pape Diop și Hernan Perez, care-și va fi ispășit suspendarea. În schimb, îl pierde pe Javi Lopez, suspendat la rândul său.

Lotul deplasat de Gâlcă la Madrid, pentru meciul cu Getafe: Bardi, Rober Correa, Duarte, Victor Alvarez, Roco, Gerard, Salva Sevilla, Burgui, Abraham, Montanes, Diop, Pau Lopez, Ciani, Hernan Perez, Jordan, Caicedo, Alvaro și Marco Asensio.