• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

UPDATE Costel Gâlcă şi Luis Enrique s-au întâlnit pe stadionul lui Espanyol, acolo unde mâine seară, în direct la Digi Sport, va avea loc returul optimilor Cupei.

Cei doi tehnicieni au vrut să transmită un mesaj de pace suporterilor, dar şi jucătorilor, după incidentele de la vestiare, în care protagonist a fost Luis Suarez. În încercarea de a detensiona atmosfera, cei doi antrenori şi-au dat mâna şi au făcut schimb de tricouri.


Costel Gâlcă va fi printre primii care îl felicită pe Luis Enrique pentru câştigarea trofeului aferent celui mai bun antrenor din lume în 2015. Înainte de întâlnirea preconizată să aibă loc în această după-amiază, pentru a detensiona atmosfera înainte de cel de-al treilea derby din ultimele două săptămâni, cei doi antrenori au discutat pe marginea subiectului.

Finalul meciului din turul optimilor Cupei (4-1 pentru Messi&Co) a fost extrem de încins, Suarez alegându-se cu două etape de suspendare pentru injuriile aduse elevilor lui Gâlcă. Acum, cele două părţi vor să îşi ia toate măsurile că un eventual conflict de joc nu va degenera, lucru subliniat de fostul antrenor al Stelei.

"Am o relaţie excelentă cu Luis Enrique. Vreau să îl felicit pentru câştigarea titlului de cel mai bun antrenor al anului, sunt convins că vor mai veni multe succese pentru el. Sper ca atitudinea noastră să fie împărtăşită şi de jucători şi fani, să înţeleagă cu toţii că este doar o competiţie sportivă. Este o partidă de fotbal şi nimic mai mult", a spus tehnicianul român, potrivit ara.cat.

 

La rândul său, Luis Enrique, care a organizat în urmă cu doar câteva minute o conferinţă de presă, a vorbit despre partida de mâine.

"Cum să înlăturăm tensiunea? Ideea noastră este să jucăm fotbal, pentru asta ne pregătim şi asta vrem să facem mereu. Meciurile cu Espanyol sunt întotdeauna speciale, pentru că se creează o atmosferă unică", a spus Luis Enrique, care a vrut să minimizeze conflictul de la meciul tur: "În tunel a fost o dispută verbală mai aprinsă şi nimic mai mult. Se întâmplă frecvent astfel de lucruri, trebuie să rămânem lucizi şi calmi la partida de miercuri".

Espanyol - FC Barcelona, returul optimilor, se joacă miercuri 13 ianuarrie, de la ora 22:00, și va fi transmis în direct de Digi Sport 1. Cele mai importante faze vor fi VIDEO în timp real pe digisport.ro și pe m.digisport.ro.