• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Constantin Gâlcă e în faţa unui meci extrem de dificil mâine, duminică, 31 ianuarie, pe Santiago Bernabeu. Real Madrid-Espanyol este ÎN DIRECT pe Digi Sport 2, de la ora 21:30, și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro. Numeroasele absențe din lot l-au obligat pe antrenorul român să introducă o serie de jucători noi în lotul convocat pentru meciul cu elevii lui Zidane, printre care și cei doi nou-veniți, Oscar Duarte și Arlauskis. Celelalte nume noi pe lista convocaților sunt Victor Sanchez, Canas și Hernan Perez. Gâlcă susține chiar că fostul portar al Stelei și celălalt nou-sosit, Oscar Duarte, ar putea chiar debuta pe Santiago Bernabeu.

Deși a debutat cu o victorie la Espanyol, în Primera, Gâlcă a mai reușit în următoarele cinci meciuri din campionat doar două egaluri, pierzând celelalte trei meciuri. Remizele, însă, au fost împotriva Barcelonei și Villarreal, semn că ”papagalii” se mobilizează mai bine în meciurile cu echipele puternice. Acesta este și motivul pentru care Costel Gâlcă speră să dea lovitura pe Santiago Bernabeu.

”Trebuie să avem entuziasm, chiar dacă ne lipsesc mulți oameni importanți. Trebuie să plecăm cu gândul că putem scoate un rezultat pozitiv. Ne este gândul numai la acest meci și că trebuie să ieșim pe teren și să jucăm. Am pregătit bine meciul și sperăm să scoatem maximul posibil”, a declarat Gâlcă în conferința de presă premergătoare partidei de la Madrid.

Întrebat despre Arlauskis și Oscar Duarte, care vor fi în lotul pentru meciul cu Real Madrid, antrenorul român a declarat: ”Da, este posibil să joace. Sunt bucuros că am reușit să-i aducem pe cei doi și sunt mulțumit de cum se prezintă, chiar dacă au venit de curând. Voi decide, însă, abia mâine dacă vor fi titulari. Oscar Duarte iese bine cu mingea la picior, mi-a demonstrat asta. Este un jucător cu experiență și personalitate. De asta aveam nevoie. Arla transmite multă siguranță și, în plus, are un foarte bun joc de picior. A muncit bine și el, dar și Pau Lopez. Cel care va fi mai în formă va fi titular. Îl cunosc pe Arlauskis și voi decide în ultimul moment”.

Gâlcă a recunoscut că încă nu are clară în minte echipa de start împotriva lui Real Madrid și și-a amintit că el a marcat pe Santiago Bernabeu, când purta tricoul lui Espanyol.

”Încă mă gândesc ce unsprezece voi folosi. Pe majoritatea celor care vor intra îi știu, dar mai am câteva necunoscute. Trebuie să căutăm totul: rezultatul, un joc bun, pentru că acestea ne dau încredere. Toate aspectele sunt importante.

Nu ne comparăm cu Real Madrid, care are un lot numeros și valoros. Trebuie să avem însă încredere și să avem mult entuziasm, dar și să fim foarte organizați. Vom încerca să scoatem maximul din acest meci.

Eu îmi amintesc că am marcat pe acest stadion, dar important este ca jucătorii de acum să o facă. Vom face un meci bun. În astfel de meciuri, jucătorii sunt foarte motivați”, a încheiat tehnicianul lui Espanyol.