• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Gerard Pique este unul dintre cei mai buni fundași din lume, dar și un personaj destul de controversat. Fundașul iberic iese în evidență atât pe terenul de fotbal cât și în afara lui, oferind diverse declarații spumoase și făcând nenumărate glume pe seama colegilor sau a adversarilor. Jucătorul Barcelonei a recunoscut că din acest punct de vedere s-a școlit în Anglia, acolo unde a jucat pentru Manchester United.

Apărătorul Barcelonei a oferit un amplu interviu celor de la TV3 în care a precizat că s-a simțit excelent în Insulă, fiind un fan al umorului britanic. Pique a încercat să implementeze modelul și în vestiarul Barcelonei, dar nu a avut prea mult succes.

"Sunt un mare fan al umorului britanic și este unul din lucrurile care mi-au plăcut cel mai mult la Manchester. Nimeni nu se supăra atunci când se făceau glume. Toți încercau să se revanșeze și să nu rămână datori, însă nimeni nu se plângea. Aici, la Barcelona, umorul meu nu prea a fost apreciat de toată lumea. Am mai dezumflat cauciurile coechipierilor și alte asemenea lucruri, însă asta nu reprezintă nimic în comparație cu ce se întâmpla la United.

Am încercat și la Barcelona lucruri asemănătoare, însă n-a funcționat pentru că aici e o altă cultură. Țin minte că la Manchester, atunci când cineva venea cu un tricoul scump sau nou la antrenament, era luat și pus pe zidul care e folosit la loviturile libere și sfârșea prin a fi aruncat pentru că se umplea de noroi. Așa era la Manchester, un vestiar plin de viață" a declarat Pique.

Una din victimele jucătorului spaniol în perioada Manchester United a fost francezul Patrice Evra. "Într-o zi, Patrice Evra a venit la antrenament cu o pereche de încălțări noi, pe care o aștepta de luni bune. Erau personalizate, cu numele copiilor săi inscripționate și tot felul de asemenea detalii. La un moment dat s-a dus să facă duș și le-a lăsat nesupravegheate. Am improvizat un mic foc în vestiar și le-am făcut scrum. Bineînțeles, am filmat momentul și i-am trimis video-ul" a povestit Pique.