• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

VIDEO Valencia - Barcelona 1-1. Catalanii au avut un gol perfect valabil, dar arbitrul Ignacio Iglesias Villanueva a interpretat că balonul nu a depășit clar linia porții.

În minutul 30 al partidei de pe Mestalla, catalanii au reușit să înscrie la șutul lui Messi, când Neto a comis o gafă imensă și a respins balonul dincolo de linia porții. Golul nu a fost validat absolut inexplicabil de arbitrul central. În timp ce jucătorii Barcelonei sărbătoreau deja golul, arbitrul a lăsat jocul să continue, deoarece acesta a interpretat că mingea nu a intrat cu totul în poartă.

”Barcelona a fost unul dintre cluburile care s-au adresat Federației Spaniole de Fotbal (RFEF) și La Liga pentru a pune în aplicare VAR (asistență video la arbitraj), încă de campionatul următor, așa cum se întâmplă acum în Bundesliga sau Serie A. Nu ne-a costat în zadar titlul din sezonul trecut pe terenul lui Betis, atunci când nu au acordat alt gol clar în care mingea a depășit în mod clar linia, ca acum să asistăm la un alt episod. Ei bine, în seara asta, pe Mestalla, episodul s-a repetat și într-un mod mult mai clar”, a scris Francesc Aguilar, cunoscutul ziarist catalan în Mundo Deportivo.

În Spania, arbitrajul video nu este folosit, așa cum se întâmplă în Italia și Germania, dar va fi implimentat încă din sezonul 2018-2019.